Ko je bolji u krevetu: Bogati ili siromašni muškaraci?

Bogati muškarci znaju da se bahate i manje vole druženje jer smatraju da im nova poznanstva nijesu potrebna

6726 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Istraživanje rađeno u Americi, čiji je autor dr Adam Galinsky, profesor menadžmenta i organizacije na Univerzitetu Northwestern u Chicagu, pokazalo je da muškarci koji imaju manje novca mogu više da usreće ženu. Novac i status, tvrdi se u studiji, često mogu da izrode nevjeru i druge negativne osobine muškaraca. Konačni zaključak je da su muškarci s manjim ili srednjim primanjima emotivno dostupniji, vjerniji i bolji u krevetu, a žene su sa njima srećnije jer nijesu licemjerni poput onih koji imaju puno novca.

"Glavni aduti muškaraca s manje novca su sreća, vjernost i – orgazam", smatra Galinski.

Reklo bi se, i nije neki posebno revolucionaran zaključak jer - ženama je odavno jasno da seksističko ponašanje raste proporcionalno svotama na računu. Muškarci koji imaju značajno veća primanja od žena često sebi daju za pravo da misle da "poseduju" svoju ženu. Oni sa manjim primanjima nemaju takav problem sa egom.

Pored toga, muškarci koji imaju puno novca ne podržavaju partnerke u karijeri jer smatraju da im oni pružaju sve što im je potrebno te da nema potrebe da one rade. Muškarci koji manje zarađuju podržavaju karijere svojih partnerki. Ljubazniji su kad upoznaju nove ljude, više razgovaraju, češće se osmjehuju i uspostavljaju kontakt očima. Vole da se druže jer na taj način pokušavaju da dođu do poznanstava koja će ih odvesti ka uspjehu. Čista suprotnost su bogati muškarci koji znaju da se bahate i manje vole druženje jer smatraju (na podsvjesnom nivou) da im nova poznanstva nijesu potrebna, prenosi Cosmopolitan.hr.

"Siromašni u krevetu daju sve od sebe baš zato da bi nadomjestili ono što žena može da im zamjeri. Kada muškarac ima manje prihode od partnerke, riješiće da joj pokaže da je na druge načine ipak impresivan, a za to uglavnom biraju spavaću sobu", objašnjava seksološkinja Arijana Džeret.