LAKO DO Više ZADOVOLJSTVA

Zvuci u krevetu: Evo kako mogu seks učiniti boljim

Dokazano je da puštanje glasa zapravo dodatno podiže osjećaj uzbuđenja, i kod muškaraca i kod žena

12900 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Mnogo je načina na koje možemo da poboljšamo svoj seksualni život, a jedan od njih je zaista jednostavan. Istraživanja su pokazala da su mnoge žene tihe tokom seksa zbog osjećaja nelagode i stida, iako osjećaju prirodnu potrebu za puštanjem glasa.

Da je stenjanje zapravo dobro i da može da poboljša seks, te da zato i ne bi trebalo da se sputava, dokazala je studija koju je objavio "Journal of Social and Personal Relationships".

Za početak, postoji fizički razlog zbog kojeg je ono poželjno. Kada žena stenje tokom seksa, otvara se njeno grlo i usporava disanje što dovodi do opuštanja mišića karlice, a to pak dovodi do boljeg orgazma. Neka istraživanja pokazala su da su ljudi znatno slobodniji sa stenjanjem kad je seksualno iskustvo intenzivno, kaže dr Lori Minc.

Dokazano je da puštanje glasa zapravo dodatno podiže osjećaj uzbuđenja, i kod muškaraca i kod žena. To su potvrdile mnoge žene koje kažu da ih često uzbuđuje upravo zvuk sopstvenog glasa jer je stenjanje prirodni odgovor tijela na fizičke nadražaje koji u nama pobuđuju seksualno zadovoljstvo.

Žene takođe stenju tokom seksa kako bi komunicirale sa svojim partnerom i pokazale da uživaju u zadovoljstvu koje im pruža, pojašnjava Nikol Burati, terapeutkinja i stručnjak za seks.

Naravno, postoje žene koje su tokom seksa prirodno tihe i nemaju potrebu za stenjanjem. Stručnjaci savjetuju da nikad ne treba glumjeti zadovoljstvo i da ne treba 'bodriti' partnera lažnim stenjanjem jer time zapravo šaljemo pogrešan signal i govorimo partneru da nam odgovara to što radi, a zapravo nije tako.

Ako pak pripadate grupi glasnijih žena, nemojte se stidjeti svoje potrebe jer će ona vaš seksualni život učiniti još boljim, prenose Nezavisne novine.

Preporučujemo za Vas