Jednostavne metode: Vratite strast u svoj seksualni život

Ponekad najjednostavnije promjene mogu da vrate izgubljenju želju za vođenjem ljubavi

7180 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Strast je prolazna, to nije tajna, ali može se vratiti, čak i ako vam to izgleda kao nemoguća misija. Djeluju čak i najjednostavnije metode, samo morate primijeniti one prave...

Promijenite raspored - rutina je glavni ubica strasti. Ako inače vodite ljubav naveče, probajte da nađete vremena za tu aktivnost ujutru ili poslijepodne. Umjesto da svako veče provodite na kauču, izađite na barem u šetnju, a po mogućnosti i na večeru. Sredite se za izlazak i uživajte jedno u drugome.

Rječnik - spavaća soba je jedino mjesto na kojem je dozvoljeno pa čak i poželjno govoriti 'ružne' riječi. To je najlakši je način da začinite seksualni život. "Recite svom partneru šta želite da vam radi ili mu otkrijte što ćete vi njemu raditi, opišite mu poziciju koju želite da isprobate - ili mu jednostavno šapnite da ga jako želite", savjetuje dr. Dawn Michael, stručnjakinja za odnose i klinička seksološkinja. Ako ste nesigurni u ovom području, Fehr savjetuje da govorite partneru u čemu uživate u krevetu.

Usporite - svakodnevica u kojoj živimo vrlo je užurbana, što za posljedicu ima zanemarivanje ličnih i tuđih potreba. Seksualna terapeutkinja Irene Fehr savjetuje parovima da uspore tempo ako žele da vrate strast u vezu. "Nerijetko brzamo do cilja i zanemarujemo proces, a time, u ovom slučaju, 'ubijamo' strast i udaljavamo se od partnera. Trebalo bi usporiti jer na taj način jačamo povezanost. Kada se posvetimo jedno drugome, vraća se strast", kaže Fehr za portal Elite Lady.

Bonus video: