Emocionalna ili fizička: Koja prevara više boli?

Ako je vjerovati studiji objavljenoj u Archives of Sexual Behavior, žene i muškarci potpuno drugačije reaguju na različite vrste prevare

5325 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Naravno da niko ne želi da bude prevaren, ali ako bi mogli da birate - biste li radije bili prevareni emocionalno ili fizički?

Pitanje koja prevara više boli oduvijek je bilo predmet diskusije. Dok neki vjeruju da emocionalna prevara ne vodi nužno do raskida ili razvoda, neki je smatraju najgorom mogućom budući da su u pitanju - emocije. Fizička prevara je na potpuno suprotnoj strani i ona se najčešće svodi isključivo na seks i strast, piše Cosmopolitan. Ako je vjerovati studiji objavljenoj u Archives of Sexual Behavior, žene i muškarci potpuno drugačije reaguju na različite vrste prevare. Studija koja je obuhvatila čak 64000 ispitanika je pokazala da žene najviše boli emocionalna prevara, dok muškarce najviše pogađa ona fizička. Objašnjenje? Navodno, riječ je o tome što su ženama emocije znatno bitnije nego muškarcima, kojima je seks važniji od emocija.

Bonus video: