Ako ne želite da budete loši u seksu: Ne radite ovo u krevetu

Po svaku cijenu izbjegnite pitanje - je li bilo dobro? Nećete dobiti iskren odgovor, a pokazaćete potrebu da čujete potvrdu za svoju muževnost, stručnost u seksu i tako dalje

17527 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstok
Ilustracija, Foto: Shutterstok

Koliko puta vam se dogodilo da je trenutak intimnosti pokvario neki gest, neko držanje ili neka riječ koju je bilo bolje izbjeći? Seks i intimni trenuci zavise od vrlo delikatne dinamike, precizne ravnoteže, mirisa i senzacija koje je lako poremetiti. I nehotice, nekim nesvjesnim gestom moguće je upropastiti predivan trenutak pa iskustvo strasti i nježnosti za pamćenje pretvoriti u smiješnu situaciju koju je najbolje što prije zaboraviti. Jedan italijanski novinar se potrudio i anketirao 25 žena, starih između 29 i 42 godine, seksualno aktivnih, među kojima ima i slobodnih i udath i onih u vezi, postavljajući im pitanje šta muškarac nikada ne bi smio učiniti u krevetu, prenosi živim.hr. Evo pet stvari oko kojih su bile gotovo jednoglasne i koje bi muškarci morali da izbjegnu ako žele da seks s njima ženama ostane u dobrom sjećanju.

Ne smije biti kolebljiv

Kolebljivi muškarci nijesu poželjni u krevetu i izazivaju nelagodu kod svojih partnerki. Ne treba se stidjeti, suzdržavati se od nekih stvari ili oklijevati pred, strastvenim poljupcima, slobodnim izražavanjem strasti... Tokom seksa se partneri znoje, i to oboje i znoj je dio tog trenutka. Tu su i druge tjelesne tečnosti i sve je to sastavni dio seksa. Ako to nekome smeta i ako tu nelagodu prenosi na partnerku (ili obratno) to može stvoriti problem, neravnotežu, čudan osjećaj koji nagriza strast i, prije svega, kvari užitak.

Seks nije gotov onda kad on dosegne vrhunac

Često on postiže orgazam prije nje i apsolutno je zabranjeno tada završiti polni odnos. Ženi je fiziološki potrebno više vremena da postigne orgazam u odnosu na muškarca. Postoje razni načini da se ta razlika premosti. Jedan od tih je usredsrediti se na predigru. Usredsredite se na nju, slušajte je, pitajte šta joj se sviđa, šta želi u tom trenutku...i nastavite u skladu s tim. Ni jedna žena ne doživljava kao nešto loše činjenicu da ste orgazam doživjeli prije nje, ali pod uslovom da nakon toga ne ostane uzbuđena i ostavljena nezadovoljena dok partner odlazi da zapali cigaretu ili tone u san.

Nemojte gledati svoje mišiće dok vodite ljubav

Ovo je savjet namijenjen posebno ljubiteljima fitnessa, dizanja utega i drugih oblika održavanja forme. Muškarac mišićavog i vitkog tijela može se sviđati ženama (iako ne svima), ali nemojte se 'samozadovoljavati' pogledom na svoje bicepse i tricepse dok ste u krevetu s partnerkom... Žene to itekako primjećuju i ne misle da je to muževno. Smatraju vas taštim, nezrelim, nezainteresovanim i usredsređenim samo na sebe. Kad se vodi ljubav treba se prepustiti magiji trenutka: osluškivati svaki uzdah, šapat, najmanju reakciju, pokrete svog i partnerkinog tijela, a ne diviti se sopstvenom tijelu, ma koliko savršeno isklesano bilo.

Je li ti bilo dobro? Bolje ne pitaj

Koliko ste puta na takvo pitanje dobili odgovor „ne, bilo je užasno, zaista nemaš talenta za seks”? Nikad, zar ne? Jer, ni jedna žena (ili barem većina njih) neće iskreno odgovoriti na to pitanje. Dakle, pitajte prije ili za vrijeme, a ne poslije. Žene vole da ih pitate sviđa li im se nešto, je li im dobro, šta žele ili ne žele da im radite, gdje i kako žele da ih ljubite, gdje da ih dodirujete i sve ostalo za vrijeme seksa, a ne da poslije samo pitate je li bio dobro. Izbjegavajte takva pitanja koja jasno ukazuju na potrebu da čujete potvrdu za svoju izvrsnu izvedbu, za muževnost, za stručnost u seksu i tako dalje. Još jedna stvar koju morate izbjegavati je da pitate jeste li bolji u odnosu na njene bivše partnere. Ona je u krevetu s vama i potrudite se da joj bude nezaboravno pa neće biti potrebe da iko razmišlja o bivšim ljubavnicima.

Zabranjena je štednja na poljupcima

Ljubljenje je početak, prateća 'muzika' i kraj ljubavnog čina. Ukratko, poljubac je alfa i omega strasti između dvije osobe. Ne postoji pravi seks bez poljupca, bez zanosa, osjećaja jedinstva, bliskosti koju samo poljubac može dati. Ljubite je po vratu, usnama, gdje god želite, samo je ljubite. Ljubiti ženu znači učiniti da se osjeća poželjnom, seksi, i voljenom. Znati dobro ljubiti je možda i ključna stvar u cijelom seksu.

Bonus video: