Čarobne su: Ovih pet riječi povećaće zadovoljstvo tokom seksa

Mnogi očekuju da njihovi partneri intuitivno znaju sve njihove seksualne želje, ali to je rijetko moguće

20644 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Stručnjakinja za seks Emily Morse otkrila je pet riječi koje biste uvijek trebali da kažete svom partneru ili partnerki tokom seksa. Kaže da će one sigurno poboljšati vaše iskustvo. Rečenica je jednostavna: “Sviđa li ti se ovo?”.

Zvuči prilično razumljivo, a pitati svog partnera sviđa li mu se to što trenutno radite je pristojno, ali i korisno jer vam pomaže da steknete bolju komunikaciju i bolje razumijevanje, piše LADBible.

Stručnjakinja za seks Emily Morse zna dosta o ovakvim stvarima i vjeruje da je takva vrsta komunikacije ključna ako želimo da imamo što zdraviji seksualni život.

Dijeleći svoje mišljenje na Instagramu, gdje ima gotovo 400 000 pratitelja, napisala je: "Po mom mišljenju, jedna od najzanimljivijih stvari ikad je kad partner pita: ‘Sviđa li ti se ovo?’ Izvrsno je, jer omogućava vašem partneru da vam kaže sviđa li mu se što radite, kao i da iskoristi priliku i kaže vam postoji li način na koji bi se iskustvo moglo poboljšati.”

Dodala je kako mnogi očekuju da njihovi partneri intuitivno znaju sve njihove seksualne želje, ali da je to rijetko moguće. Razgovor tokom seksa i davanje do znanja partneru kada nešto radi ispravno dovodi do više zadovoljstva, dublje povezanosti i bolje komunikacije u drugim područjima života. To je zapravo ključ seksualnog uspjeha.

Bonus video: