Sa seksom u vašoj vezi nešto nije u redu? Evo po čemu se vidi

Nije grijeh ponekad maštati o nekom drugom za vrijeme seksa, ali ako to morate da radite uvijek, nešto ne štima

9998 pregleda 210 reakcija 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Parovi koji se dobro slažu u krevetu često se i manje svađaju od onih koji imaju loš seksualni život. Kad je seks loš ili rijedak, to može ukazivati i na mnogo veće probleme u vezi. Najbitnije je pronaći izvor problema, a ovo su znakovi koji ukazuju na to da ne uživate u seksu sa partnerom koliko bi trebalo:

1. Uvijek pronalazite neke izgovore

Kada ste nezadovoljni svojim seksualnim životom, onda ćete uvijek smisliti neku drugu obavezu kako biste ga izbjegli.

2. Maštate o drugima

Nije grijeh ponekad maštati o nekom drugom za vrijeme seksa, ali ako to morate da radite uvijek, nešto ne štima.

3. Prevarili ste

Varanje partnera nikada nije dobro i siguran je znak da nešto u toj vezi nije kako treba. Ako više uživate u seksu s drugima nego sa svojim partnerom, onda bi za oboje najbolje bilo da vezu privedete kraju.

4. Seks doživljavate kao obavezu

Niko ne voli obaveze, a ako se osjećate kao da ste dužni da partneru pružite seksualno zadovoljstvo, onda su male šanse da ćete u tome i uživati.

5. Seks vas ne raduje

Ako pomisao na seks sa partnerom u vama ne budi nikakve emocije i o tome zapravo i ne razmišljate, onda je moguće da ste se i potpuno ohladili. U ljubavi nema mjesta za ravnodušnost.

6. Nije vam prijatno

Postoje ljudi koji jednostavno ne uživaju u seksu, bilo iz psihičkih ili iz fizičkih razloga. U takvim situacijama najbolje je potražiti stručnu pomoć.

7. Ne razgovarate o seksu

Osim praktikovanja seksa, u vezi je jako važno da o njemu i razgovarate: o tome šta volite, šta vam smeta, šta biste željeli da isprobate... Ako izbjegavate takve razgovore i držite sve za sebe, onda ste sami krivi i za to što ne uživate u seksu.

8. Nesrećni ste u vezi

Ako ste često nezadovoljni svojim partnerom i vašom ljubavnom vezom, onda je normalno i da nemate želju za seksom, kao i da u njemu ne uživate.

9. Upoređujete se sa drugima

Svaka veza je posebna, baš kao i seks u njoj. Baš zato nikada ne bi trebalo da se upoređujete sa drugima, bilo da je riječ o parovima koje znate ili filmovima. Najbitnije je da u svemu uživate pa čak i ako to ne izgleda kako ste vi zamišljali.

10. Izgubili ste interesovanje

Ako vam je seks generalno dosadio, to može da znači i da vam je dosadio vaš partner. O tome bi svakako trebalo da razgovarate pokušate da riješite stvari. Ako ne ide, onda je vrijeme za raskid, prenosi index.hr.

Bonus video: