Prije stupanja u ozbiljnu vezu morate znati: Slažete li se oko ovoga

Važno je da prilikom upuštanja u ljubavne veze vodite računa o osnovnim vrijednostima, kako u budućnosti ne bi došlo do sudara vaših svjetova

8080 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Psiholog Peter Pearson koji u Kaliforniji vodi Institut za parove i koji je cijelu svoju karijeru posvetio rješavanju ljubavnih problema tvrdi da samo jedna stvar jemči stabilnu i uspješnu vezu.To su – zajedničke osnovne vrijednosti.

Temeljne vrijednosti važnije su od naleta uzbuđenja koje osjećate kada upoznate nekoga s kim dijelite osjećaj privlačnosti jer će te hormonske reakcije vremenom izblijedjeti, a zajedničke vrijednosti opstaju, kazao je za BI doktor Pearson, prenosi Zadovoljna.hr.

Kaže da interesi mogu biti predmet kompromisa, ali ne i vrijednosti.

Na primjer, ako biste vi željeli da za vikend odete u prirodu, a vaš partner želi da ostanete kod kuće i napravite večeru za prijatelje, kompromisno se možete dogovoriti da ovog vikenda ispunite njegovu želju, a sljedećeg vašu. Međutim, ako vi želite djecu, a vaš partner izričito odbija tu ideju, to je pitanje osnovnih vrijednosti koje može dovesti do nepremostivih problema u vezi.

Zbog toga je važno da prilikom upuštanja u ljubavne veze, a naročito u brak, vodite računa o svojim vrijednostima i vrijednostima osobe za koju ste zainteresovali, kako u budućnosti ne bi došlo do sudara vaših svjetova.

Bonus video: