Šta žene žele nakon seksa: Zadovoljstva nikad dosta

Orgazmom naše tijelo otpušta hormon oksitocin zbog kojeg osjećamo povezanost s partnerom, a ponekad i pospanost

13663 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Trudili ste se, obukli lijepo, zavodili, bili ste zabavni i šarmantni... Pošlo vam je za rukom i posrećilo vam se. Međutim, tu nije kraj propitivanju ženskih želja i dokučivanja što će ih zaista zadovoljiti kada su zadovoljene.

Prema istraživanju, većina muškaraca želi da odspava nakon seksa, dok je mali obrok zauzeo visoko mjesto broj dva. U savršenom muškom svijetu svaka žena će ustati nakon seksa, spremiti nešto za jelo i pustiti ga na miru da malo odspava.

I ako im se ova želja ponekad i ostvari, to je više rijetkost nego pravilo, a uglavnom se događa osobama koje su u svježoj vezi i još uvijek osjećaju zanos zaljubljenosti.

Za većinu ostalih to se jednostavno neće dogoditi jer su žene drugačije od muškaraca. Njihov profil je složen i može se podijeliti u nekoliko kategorija, u zavisnosti od toga šta vole da rade nakon seksa i šta očekuju od vas.

Maza

Nije tajna – svaka žena voli da se mazi, što je još više potencirano nakon seksa. Orgazmom naše tijelo otpušta hormon oksitocin zbog kojeg osjećamo povezanost s partnerom, a ponekad i pospanost. Ove dame najviše vole meki, topli dodir voljenog muškarca dok leže u njegovom jakom zagrljaju i dolaze do daha, piše ordinacija.hr.

Potrudite se i omogućite joj barem zagrljaj ako vam već nije do češkanja i maženja. Njoj će to puno značiti.

Osjetljiva biljka

S druge strane, neke žene postaju preosjetljive nakon orgazma. Gdje god da ih dotaknete po tijelu, njihov će osjećaj biti predimenzioniran i osjećaće se nelagodno. Nemojte ovo pogrešno da shvatite i pomislite da su hladne i bezosjećajne. Jednostavno im treba malo vremena da hormoni prestanu da rade pojačano. Za to vrijeme možete uživati u kratkom snu i odmoriti se, a da se ne brinete oko svakog detalja. Poljubite je i okrenite se na svoju stranu.

Pričalica

Iako mnogi muškarci nijesu obožavaoci maženja i češkanja nakon seksa, još je manje onih koji žele da pričaju na kraju balade. Ali, zato se možete potruditi i slušati šta god vaša draga htjela da priča i koliko god dugo. Dobićete bodove, baš kao da i vi nešto govorite.

Razgovor će se najvjerojatnije razviti u smjeru ko je što kome radio i koliko dobro, a ako ste se potrudili, nećete imati problema da slušate i zapravo biste mogli da uživate u razgovoru. Dobro, u slušanju. U tom slučaju možete postaviti i potpitanja: šta ti se najviše svidjelo? A jel` bilo bolje nego onaj put kada sam...? Samo nemojte pretjerati s hvalospjevima.

Pohotnica

Ako je vaša partnerka još uvijek željna seksa, vjerojatno vam neće dati mira. Grliće vas, maziti, češkati i dirati kako bi vam dala do znanja da uskoro slijedi druga runda. Ako ste i dalje zainteresovani, samo naprijed. Međutim, ako ste u dužoj vezi ili braku i pogotovo ako ste vi obavili većinu posla u prvoj rundi, vjerojatno nećete biti raspoloženi da se odmah bacite na drugi krug.

U tom slučaju recite joj da vas je izmorila i da morate da se odmorite prije nego što nastavite. Tako ćete joj laskati, a ujedno ćete se i odmoriti.