ČOVJEK SE UČI DOK JE ŽIV

Savjeta za dobar seks nikad dosta: Znate li ovih šest?

Stručnjaci za seks savjetuju da se, umjesto na izgled, usredsredite na osjećaj

8107 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ako je vaš seksualni život zapao u monotoniju i imate želju da ponovo vratite strast i uživanje u postelju ovo su savjeti koji vam mogu pomoći. Neka svaka nova noć bude puna izazova, pomjerite granice, upoznajte svoje tijelo, iznenadite partnera.

Seksolozi, bračni savjetnici i drugi najveći stručnjaci za seks podijelili su top savjete.

1. Koristite dodir kao najjače oružje

Seks je zasnovan na dodiru, ali većina nas ne zna kako koristiti ruke da bi partneru pružili zadovoljstvo. Potrudite se da savladate vještine masaže i erotskog dodira i otkrićete potpuno novi užitak. Ruka je najbolja seks igračka ikada izumljena, poručuju seksolozi.

2. Pitajte ono što vas zanima

Biti odličan u krevetu uči se kroz praksu, usmjeravanje, obraćanje pažnje na partnerove zvukove i pokrete, ali i kroz knjige.

Nijeste sigurni da li radite sve dobro? Pitajte partnera pitanja poput "Šta ti se najviše svidjelo?" ili "Sviđa li ti se više kada koristim i ruke ili samo usta?"

Ali nemojte da ga to pitate tokom seksa niti odmah nakon njega. Pitajte ga nekoliko sati poslije, kada oboje budete opušteni, otvoreni jedno prema drugom i raspoloženi za komunikaciju.

3. Recite 'da'

Umjesto da smišljate razloge zašto ne želite da imate seks s partnerom i zašto ne želite da isprobate nešto novo poput igranja uloga ili laganog vezivanja i ostvarivanja ličnih fantazija, dozvolite sebi da kažete 'da' i da budete otvoreni prema novom iskustvu.

Otvorenost prema novim iskustvima omogućiće vam da se dublje povežete s partnerom - i sa vlastitim željama.

4. Povežite se s partnerom na više načina

Odličan seks je puno više od fizičkog čina. Kada ste vi i vaš partner povezani na više načina, mentalno, emocionalno i duhovno, vaš seksualni život biće bolji nego što ste mogli i da zamislite.

5. Pričajte tokom seksa

"Prljavi" razgovori odmah će promijeniti vaš seksualni život. Još bolje će biti ako podstaknete svog partnera da priča. Stručnjaci za seks ističu da bi muškarac u krevetu trebao da priča mnogo više od žene. Kako da ga podstaknete da progovori? Budite primjer i progovorite prvi. Dodavanjem "prljavog" pričanja vašoj seksualnoj rutini, vaši orgazmi postaće duži, jači i češći, prenose Nezavisne novine.

6. Fokusirajte se na osjećaj

Stručnjaci za seks savjetuju da se, umjesto na izgled, usredsredite na osjećaj. Zatvorite oči, udubite se u seksualni čin i obratite pažnju na ono što u tom trenutku osjećate. Kada shvatite koliki užitak je vaše tijelo sposobno da osjeti, vaše samopouzdanje će se vinuti do neba.

Preporučujemo za Vas