Kako zima utiče na seksualni život?

Istraživanje pokazuje da su žene muškarcima atraktivnije zimi nego ljeti

8567 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na redu su zimske večeri koje mogu biti divne i prijatne - kad samo poželite da se umotate u veliko mekano ćebe, opustite se i onda vodite ljubav. Barem tako kažu brojna istraživanja o učincima godišnjih doba na senzualnost. Novi list prenosi rezultate istraživanja ne temu - šta se dešava sa seksualnim životom tokom zime.

Jeste li znali da je najčešći rođendan 16. septembra? To znači da je većina beba začeta u decembru (najmanje začetih je u avgustu). Iako to ne dokazuje da možete očekivati učestaliji seks, tu je i podatak da su praznici razdoblje kada raste prodaja kondoma. Obim prodaje u sedmici prije Božića dvostruko je veći od sedmice nakon Božića, što dokazuje da neki ljudi zaista znaju da uživaju u praznicima.

Žene treba da znaju da je zima doba godine kada su najviše seksi, što dokazuje istraživanje prema čijim su rezultatima žene muškarcima atraktivnije zimi nego ljeti. Radi li se o tome što je koža više prekrivena, pa je mašta bogatija?

Zima u odnosu na ljeto bolja je za seks i iz sasvim jednostavnih razloga. Velike vrućine čine nas nervoznima i jedva da možemo da podnesemo svoje tijelo, a kamo li još nekoga pored sebe. Hladnije vrijeme donosi sa sobom ušuškavanje i grljenje ne bi li se ugrijali, a tu je i maženje kao i ljubljenje ispod jorgana.

Ako imate dobru cirkulaciju, za vas je ljetnji seks pakao. Brzo se pregrijete i to ne u dobrom smislu. Zimi nemate tih problema i zato je uživanje veće.

Maženje posle seksa ljeti je uvijek pod znakom pitanja jer ste oboje posle toga znojavi i lepljivi. Zimi ćete radije pristati da se mazite i leškarite zagrljeni nego kada je napolju vrućina.

Bonus video: