Umorni ste? Uz pomoć ovih savjeta to neće biti prepreka za seks

Što je seks sporiji, potrebno je manje energije

6406 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Svi već znaju da je zdrav seksualni život povezan sa dobrom funkcijom srca, smanjenim stresom, dugovječnošću i mnogim drugim prednostima. Ali šta da se radi ćemo onih dana kada se osjećamo iscrpljeno i fizički i psihički?

Stručnjaci podsjećaju nas da je seks neophodan, ne samo za naše zdravlje, već i za održavanje ljubavne veze, da ne bi došlo do raskida i pitanja - kako se to desilo. Dakle, ako ste u ovakvoj ili sličnoj životnoj fazi, postoje načini da imate seks, uprkos tome što ste iscrpljeni.

Redefinišite pojmove o seksu

Kada govorimo o seksu, ne moramo da se ograničavamo na penetraciju. Preliminarne pripreme su jednako važne i mogu nas dovesti do orgazma. Svakako će nam dati hormone dobrog raspoloženja, oksitocin i dopamin.

Pokušajte sa "lakšim" pozama

Kada umor prevlada, ne moramo da radimo vratolomije ili pokušavamo nove stvari u seksu. Za udobnost i uživanje biramo neku od klasičnih poza. Bilo koju koja ne traži mnogo energije i truda.

Seks popodne

Bilo da radite od kuće ili idete u kancelariju, popodne je idealno za seks. Hormon kortizol se povećava, a melatonin, koji nas šalje u san, tada se smanjuje.

Neka intimnost bude prioritet

Poenta je da želite da provodite vrijeme zajedno i ne osjećate da je seks zadatak koji treba ispuniti. Zagrljaji, poljupci, milovanja i razgovori koji vas drže zajedno i održavaju smislenu komunikaciju takođe su od koristi.

Spor i prijatan seks

Što je seks sporiji, potrebno je manje energije. Takođe je prijatnije, jer nema žurbe i stresa.

Bonus video: