Ne izgovarajte ih olako: Ovo su riječi koje ubijaju veze

Ako postoji nešto upitno u vašem braku, o tome se razgovara, ali se nikada ne govori voljenoj osobi da u nju više nemate povjerenja

7766 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ponekad ljudi u vezi ili u braku dozvoljavaju sebi da budu drski i bezosjećajni. Možda iza svega stoji osećaj da su partnera ili partnerku zauvijek osvojili i da on/ona "ne ide nigdje“, ali to je pogrešno.

U braku je potrebno pokazati istu strast kao i u fazi zabavljanja, ali iznad svega važno je izbjegavati riječi koje mogu da dovedu brak do propasti.

"Nije me briga"

Ako vam je stalo do partnera, nikada ne bi trebalo da kažete da vas nije briga. Svi njegovi problemi su i vaši, i zato ako se on muči sa nekim problemom, treba bi da pokažete interesovanje. Takođe, još veći problem može da se javi ako vam osoba sa kojom živite zaista vjeruje kada mu kažete da vam nije stalo.

"Dobro sam"

Slično prethodnom primjeru, nikada ne bi trebalo da govorite nešto što nije istina. Ako nijeste dobro, recite to. Vaš partner je tu da vas razumije i da vam pomogne. Ne morate da glumite da ste hrabri i da vas ništa ne dotiče. U redu je biti i tužan, i bijesan, i razočaran, samo nije u redu govoriti ono što nije istina.

"Rekao/rekla sam ti"

Svako od nas griješi, i možda vas je intuicija vodila u pravom smjeru, a parner nije poslušao vaše savjete. Međutim, to ne umanjuje njegovu/njenu vrijednost, niti iko zaslužuje da mu grešku "nabijate na nos". Budite bolja osoba od toga, pokažite saosjećanje.

"Nije važno"

Ako vam je nešto važno, ne smijete se pretvarati da nije tako. Šta dobijate od toga što potiskujete svoja osjećanja i govorite suprotno od onoga što mislite? Niko se neće više boriti za vas i vaše snove od vašeg partnera, zato je važno da sa njim podijelite sve do čega vam je stalo.

"Ne vjerujem ti"

Poverenje je osnova svake veze, a naročito braka. Ne možete očekivati da budete u braku sa nekim kome ne vjerujete i ko ne vjeruje vama, jer gdje je onda smisao? Ako postoji nešto upitno u vašem braku, o tome se razgovara, ali se nikada ne govori voljenoj osobi da u nju više nemate povjerenja.

Bonus video: