Intimni odnosi sa novim partnerom: Prvi put, drugi, treći…

Često je potrebno vrijeme da naučite nešto jedno o drugome, a potrebno je i razgovarati o nekim stvarima kao što je zaštita

14142 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kada je riječ o ljubavnim odnosima, najvažnije je slijediti svoju intuiciju, a ako vam ona govori da je pravo vrijeme za seksualni odnos s novim partnerom, zašto je ne poslušati, kaže Ipek Kucuk, stručnjakinja za veze.

Prvi intimni susreti mogu biti podjednako uzbudljivi i neprijatni. Stručnjakinja za seksualno zdravlje Sarah Mulindva podijelila je savjete kako se snaći u prvim seksualnim odnosima.

Prvi put

Na televiziji su prvi seksualni odnosi s novim partnerom uvijek prikazani kao najsavršeniji. Ipak, često je potrebno vrijeme da naučite nešto jedno o drugome, a potrebno je i razgovarati o nekim stvarima kao što je zaštita, kaže Mulindva. "Ako vam je teško ‘da čitate’ svoju simpatiju, onda nije sramota držati se osnova", objasnila je.

Drugi put

Sarah kaže da je drugi put odlična prilika za razgovor o tome šta se sviđa i jednom i drugom.

"Ovo je vaša prilika da budete glasniji o tome šta želite i pitate svog partnera šta želi u spavaćoj sobi", savjetuje.

Treći put

Do sada bi trebalo da ste oboje mnogo sigurniji jedno u drugo.

"Vrijeme je da odete korak dalje, istražite nove poze i malo testirate jedno drugo. Pokušajte da pomaknete granice koje ste do sada postavili u spavaćoj sobi: koji položaj vaš partner želi da pokuša? Postoji li scenario koji ste oduvijek željeli ida isprobate?", objašnjava Mulindva.

Četvrti put

Sada već treba da budete opušteni, ali to ne znači da treba da prestanete sa novim stvarima.

"Seks s vašim novim partnerom sada će vam biti poznat, ali i dalje iznenađujući. Uistinu vjerujem da nikada ne biste trebali da ptestanete da istražujete tijelo svog partnera", zaključila je Sarah Mulindva, a prenosi Metro.

Bonus video: