Parovi u braku sve manje vode ljubav: Ovo su najčešći razlozi

Ne stidite se da isprobate nove seksualne izazove

15008 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Normalno je da se seksualna privlačnost mijenja tokom godina. Ako kao par imate problem sa sve slabijim libidom, važno je da otkrijete razloge i da zajedno poradite na njihovom rješavanju. Veliki broj parova vremenom sve rjeđe uživa u seksu, a ovo su samo neki od razloga.

1. Promjena tjelesne težine

Ukoliko dođe do velikih promjena težine tijela, bez obzira da li su u pitanju muškarci ili žene, može se desiti da se jednostavno više ne osjećamo prijatno u sopstvenom tijelu. Naravno, to utiče i na našu seksualnost, jer ako nijesmo lijepi sebi, nećemo biti ni drugima. U ovom slučaju podrška partnera je od presudnog značaja, jer se tako najbolje jača samopouzdanje. Bolje je biti otvoren, priznati partneru kako se osjećamo, nego da ga dovodimo u zabludu i tjeramo da sam donosi zaključke.

2. Umor

Naravno, često smo preumorni za seks, ali to ne može da bude redovan izgovor. Ako imate jako stresan posao i uveče zaspite čim dodirnete krevet, pronađite neko drugo vrijeme za seks. Na primjer, u subotu ili nedelju ujutro. Koliko god zvučalo neromantično da unaprijed zakažete seks, ovo može da pomogne da se zbližite.

3. Stres

Kako biste uživali u seksu s partnerom važno je da bar na kratko zaboravite na svakodnevne probleme koji vas muče. Poznato je da stres umanjuje želju za seksom. Odmor ili zajedničke aktivnosti, daleko od svakodnevice, dobar su način da se ponovno zbližite.

4. Bolovi

Naravno, ako jedan od partnera ima zdravstvenih problema, bilo tjelesnih ili mentalnih, to može imati snažan uticaj na seksualnost. Ljekovi takođe mogu uticati na libido. Dakle, ako ste dugo na nekoj terapiji ljekovima, razgovarajte sa svojim ljekarom o zameni lijeka, piše Miss7.

5. Dosada

Dosada je uobičajena nakon deset do petnaest godina braka. U nekom trenutku seksualni resursi su iscrpljeni i supružnici ne isprobavaju nove stvari. Tada se može desiti da privlačnost nestane i da vam seks više ne prija. Nastavite da postavljati nove ciljeve i ne stidite se da isprobate nove seksualne izazove kako biste održali strast u braku.

6. Ljutnja

Postoje neki neriješeni problemi između vas i vašeg partnera? Na primjer, to bi mogla da bude neka svađa iz prošlosti koju nikada (zajedno) nijeste riješili. Možda je postojalo neko nevjerstvo koje je bilo verbalno, pa ga nikada niste oprostili? Saznajte šta je problem, a onda se potrudite i da ga riješite.

Bonus video: