Velike zamke: Evo šta nikada ne bi trebalo da radite tokom seksa

Ne lažirajte orgazme i ne govorite partneru da je najbolji ljubavnik/ca ako to zaista ne mislite

11585 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Riječi ponekad zaista imaju veliku snagu. Mogu da uljepšaju nečiji dan, povrijede nekoga, donesu uzbuđenje, ali i da pokvare zadovoljstvo u krevetu. Da biste partneru i sebi priuštili uzbuđenje kakvo zaslužujete, svakako izbegavajte ovih pet verbalnih zamki tokom seksa:

1. Ne predlažite partneru nešto u šta nijeste sigurni

Iako vam se sviđa pomisao na određenu vrstu seksa, nemojte to pokušavati niti predlagati tokom seksa. Postoji mogućnost da vam se neće svidjeti ili da nijeste u potpunosti spremni na taj korak, što će samo pokvariti ovaj uzbudljivi i strastveni trenutak. Prije eksperimentisanja razgovarajte s partnerom o svojim željama i pripremite tijelo i um na eksperimente.

2. Ne pričajte o kućnim poslovima ili bilo kakvim obavezama

Pitanja poput "jesi li nahranio psa" ili "jesi li platila račun za struju" ne spadaju u teme razgovora o kojima vaš partner želi da sluša tokom seksa. Za vrijeme vođenja ljubavi, izbjegavajte rasprave o djeci ili obavezama. Prihvatite seks kao opuštajući čin u kojem zaboravljate na sva opterećenja i frustracije.

3. Ne hvalite partnera ako to zaista ne mislite

Ne lažirajte orgazme i ne govorite partneru da je najbolji ljubavnik/ca ako to zaista ne mislite. Ako ga uvjerite da je uradio nešto dobro, možda ćete biti osuđeni na to da vam stalno pruža nešto što vam se u stvari ne sviđa. Osim toga, vi ste odgovorni za svoj orgazam, zato nemojte sebi uskraćivati uzbuđenje ni na koji način, piše centarzdravlja.hr.

4. Ne komentarišite partnerov izgled na negativan način

Uvijek podsjetite svog partnera da izgleda seksi. Spavaća soba je idealna za dijeljenje komplimenata. Ostanite uvijek pri pozitivnim komentarima. Zapamtite da isticanje nepravilnosti sigurno ne vodi do dobrog seksa.

5. Ne započinjite svađu

Otvoreni i iskreni razgovori su ključni dio srećnog odnosa. Međutim, za sve postoji vrijeme i mjesto, zato ozbiljne rasprave ostavite van postelje.

Bonus video: