Ne radite to sebi: Ove navike loše utiču na vašu seksualnu želju

Za stres ste sigurno znali, ali može vas iznenaditi informacija o vezi sira i libida

8181 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kod mnogih parova tokom godina veze dolazi do problema u krevetu.

Oni mogu da nastanu iz mnogo razloga, ali rijetko ko zna da neke navike drastično mogu da utiču na to da partneri izgube volju za seksom.

Ako radite neku od ovih stvari, to vrlo vjerovatno da to utiče na vaš libido.

Konzumirate sir u velikim količinama

Sir može da smanji nivo testosterona, koji je ključan faktor za libido, zato što sadrži enzim koji pretvara testosteron u estrogen. Trudite se da smanjite konzumaciju ove namirnice ukoliko ne želite da imate problem sa libidom.

Stres

Stres utiče na sve i glavni je krivac i faktor okidač za mnoge bolesti i stanja. Previše radite, trpite pritske i ne znate kako da izađete na kraj sa svim obavezama. Sve to utiče na vaše psihičko zdravlje, pa i na libido.

Dehidracija

Nedostatak vode u organizmu dovodi do glavobolje, nervoze i iritacije, ali i do vaginalne suvoće. Ukoliko ne pijete dovoljno vode to će se sigurno odraziti na vaš organizam.

Nedovoljno sna

Osjećate se previše umorno za seks? Nedostatak sna je veliki krivac za to, ukoliko ste preumorni tokom dana, to definitvno utiče na libido.

Konzumacija određenih ljekova

Ukoliko pijete antidepresive oni mogu uticati na smirenje, ali isto tako, smanjiće želju za seksom. Neke studije pokazuju da jednako djeluju i antiistaminici.

Pušenje

Cigarete loše utiču na krvne sudove, izazivaju aterosklerozu, a samim tim to utiče i na prokrvljenost polnih organa.

Bonus video: