Tri glavne stvari: Ne stupajte u brak bez ovih osnova u vezi

Ako već imate osnove, važno je da ih njegujete i održavate

5787 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Brak je uobičajen korak u mnogim vezama, ali nažalost mnogi brakovi se i dalje završavaju razvodom. Da biste spriječili neželjene događaje, prije vjenčanja uvjerite se da vaša veza ima sljedeće tri važne osnove.

Sređene finansije

Novac je često jabuka razdora u vezama. Prije nego što vi i vaš partner odlučite da se vjenčate, uvjerite se da imate jasne sporazume o vašim finansijama; kako ćete podijeliti troškove? U šta želite da da uložite više novca i kakav je vaš plan štednje, šta su vam prioriteti?

Komunikacija

Vjerovatno ste svi čuli da je komunikacija jedan od glavnih temelja uspješne veze. Važno je da budete u mogućnosti da razgovarate sa svojim partnerom i izrazite svoja osjećanja jasno, ali sa poštovanjem. Istovremeno, važno je da saslušate i prihvatite mišljenja partnera i da pokušate da razumijete jedni druge.

Povjerenje

Još jedan izuzetno važan temelj je povjerenje. Ne samo da treba da vjerujete svom partneru da neće biti varanja; neophodno je da vjerujete da će donositi ispravne odluke, pridržavati se dogovora i da će biti iskren. Ne proveravajte i ne sumnjajte u njegove postupke, piše aktivni.si.

Naravno, potrebno je raditi na svim osnovama. Ako ih već imate, važno je da ih njegujete i održavate. Ako primijetite da vam u određenoj oblasti ne ide, razgovarajte sa partnerom i zajedno pronađite najbolje rješenje za vašu vezu.

Bonus video: