Kakav seks vole muškarci stariji od 40? Sve se mijenja…

Fotografisanje ili snimanje za vrijeme seksa im ne pada na pamet

17963 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prema anketi internet stranice „LeAffair“ znatno se razlikuju želje muškaraca starijih od 40 godina i onih mlađih.

Vjerovali ili ne: muškarci stariji od 40 godina najviše žele romantiku u krevetu. Ljubljenje i nježan, lagani, mazni seks nalaze se na prvom i drugom mjestu njihovih želja, čak ispred oralnog seksa.

Na listi slijedi ‘normalan seks’ (šta god podrazumijevali pod tim), a onda seks sa ženama u seksi donjem rublju i visokim potpeticama, SM igrice i seks u troje. Fotografisanje ili snimanje za vrijeme seksa im ne pada na pamet.

A kakva je situacija s mlađim momcima? Muškarci u dvadesetima i djelimično i u 30-ima, barem prema ovoj anketi, spremniji su na eksperimentisanje. Seksi fotografije i video? To im je super. I seks sa više osoba je u top pet želja u krevetu.

Istraživanja pokazuju da su muškarci seksualno najaktivniji i najmoćniji između 20. i 30. godine, međutim, tada su više koncentrisani na kvantitet, nego na kvalitet u krevetu.

U četrdesetim godinama života najviše se mijenja kvalitet u seksu. Naime, potvrđeno je da od 45. godine muškarci (ali i žene!) rjeđe uživaju u seksu, ali seks tada postaje značajno kvalitetniji.