prepoznajte ili naučite

Kako muškarci kažu da vas vole: A da ne kažu

Ovako se kaže 'volim te' u muškom dijelu svemira

6507 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Postoji ne tako mali broj ljudi kojima je teško da izgovore jednostavno: "Volim te". Ima ih i među muškarcima i među ženama, ali češće se o tome govori kao o muškom problemu. Cosmopolitan piše da se kao izjava ljubavi mogu računati sljedeći postupci muškaraca:

1. Maleni znakovi pažnje

Ako vam vaš dragi često donosi razne sitnice poput omiljenog slatkiša, buketića cvijeća ili nekih namirnica koje ste spomenuli da morate da kupite, znajte da ste osvojili njegovo srce. Mali znakovi pažnje pokazuju da ste mu često u mislima i da brine o vama, a to je nešto što nikako ne smijete da zanemarite.

2. Prepušta izbor vama

Ako vama prepušta izbor restorana, filma ili mjesta za izlazak, to nikako ne znači da je njemu potpuno svejedno i da nije zainteresovan. Naprotiv, on vam na taj način pokazuje koliko mu je bitno vaše zadovoljstvo. Ili, jednosatvnije rečeno, srećan je kad ste vi srećni.

3. Javlja vam se prije spavanja

Šalje li vam poruku ili vas zove čim se ujutro probudi i neposredno prije spavanja, znajte da ste mu stalno u mislima. Ovo je tipični muški pokazatelj koliko razmišlja o vama i koliko vas voli.

4. Pokazuje zanimanje za vaše interese

Ide s vama u pozorište iako ga to nimalo ne zanima, šeta po prodavnicama dok vi tražite savršene cipele, čeka s vama jutro u gradu kako biste vi dočekali prve zrake sunca i snimili savršenu fotografiju. Šta god da čini, a što nije nužno nešto što njega zanima, znajte da to čini iz ljubavi prema vama. Da mu nije stalo, odavno bi se pridružio momcima uz pivo i fudbal.

5. Poklanja vam poljupce

Ne mora svaki poljubac biti eksplozija strasti i voditi ka seksu. Ponekad upravo oni maleni, brzi, nespretni, usputni poljupci znače najviše. Možda vaš dragi nije obožavatelj pokazivanja intimnosti, ali usputni poljupci u čelo, vrat ili u obraz dok spavate, pokazatelj su da vas iskreno voli.

6. Brine se o vama

Bilo da ste u nekakvoj nevolji, zbog nečega tužni ili jednostavno loše raspoloženi, uvijek se trudi da vam bude podrška i da ponudi pomoć kako biste se osjećali bolje. Ako je vaš dragi uvijek tu za vas, to je njegov način da vam poruči 'volim te'!