Pet lekcija o ljubavi: Poslušajte ono što govore zrele žene

Zrele žene znaju da svaka veza ima svoje uspone i padove i da ne moraju paničiti svaki put kada nastupi kriza

12281 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Godine obično sa sobom donose mudrost, a u skladu s tim zrele žene su te od kojih možemo da naučimo vrijedne životne lekcije, između ostalog i one o ljubavnim odnosima.

1. Tijela nijesu vječna i tijelo se mora voljeti bez obzira na godine

Zrele žene svoje tijelo ne posmatraju kao predmet koji se mora dovesti do savršenstva i uvijek prikazivati u svom sjaju. Njihova tijela su vjerni saputnici u životu i vole ih bez obzira na sve. Ne uzimaju svoje tijelo zdravo za gotovo i slušaju šta im govori. Znaju da pripada njima, a ne nametnutim standardima ljepote.

2. Muškarci dolaze i odlaze, a prijateljstva su vječna

U mladosti ste skloni tome da cijeli život stavite na čekanje zbog onog trenutka kada pomislite da ste se zaljubile u muškarca svojih snova. Ono što zrele žene znaju, čak i kada su u stabilnim dugogodišnjim vezama ili brakovima, jeste da cijene vrijednost prijateljstva. Zrela žena zna koliko su joj važne prijateljice sa kojima ima odnos kojem malo koji muškarac može parirati. To ne isključuje mogućnost da joj partner istovremeno bude prijatelj.

3. Bolje je zaljubiti se u dobrog muškarca nego u zgodnog muškarca

U mladosti većina žena prođe kroz fazu u kojoj ne razmišljaju previše o tome je li neko dobar dečko, već padaju na izgled. Bitno je pronaći muškarca koji će ispuniti naše emocionalne potrebe i to je lekcija koju će svaka zrela žena rado prenijeti mlađim ženama i djevojkama.

4. Zatišje ili frka ne znače da je vezi došao kraj

U mladosti se teško podnose trenuci u vezi u kojima se osjećate bezveze, a kamoli neki duži period. Ali, s godinama se nauči i da nije potrebno od svega praviti veliki problem, da ne treba da bježite iz veze nakon jednog dana tišine ili nekoliko loših sedmica. Naučite da sjednete i razgovarate o problemima i o tome kako možete da ih riješite. Zrele žene znaju da svaka veza ima svoje uspone i padove i da ne moraju paničiti svaki put kada nastupi kriza.

5. Zrele žene više vole same sebe

Godine sa sobom donose zahvalnost, što smo još uvijek tu, što učimo, radimo… Žene shvataju da su heroji sopstvene priče. One sebe vole i cijene znatno više nego su to činile u mladosti.

Bonus video: