Sve gluposti kojima nas mozak dekoncentriše tokom seksa

I žene i muškarci imaju seksualne fantazije. Ljudi se jedino razlikuju po tome što ih neki ostvare, a neki se ne usude

7502 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U trenutku kada bismo trebali da uživamo u dodiru kože na koži, često počinjemo da razmišljamo o bezveznim stvarima koje nas dodatno dekoncentrišu. Važi i za muškarce i za žene.

Najveća briga koja mori muškarce tokom seksualnog odnosa je koliko će on trajati. Takvo razbijanje glave potpuno je bespotrebno. Prosječan odnos traje između tri i trinaest minuta, a i sami smo se uvjerili kako ponekad nije stvar u trajanju nego u kvalitetu i intenzitetu.

Žene se kao i obično puno više opterećuju pa dok vode ljubav u glavi vrte filmove tipa, nisam depilirana i hoću li biti dovoljno "dobra", a opterećuju ih i poslovne brige i svakodnevne obaveze.

Poražavajući podatak koji je otkrilo jedno istraživanje kaže da polovina žena tokom seksa razmišlja o dlakama iako je nebrojeno puta napisano i rečeno kako muškarci tokom seksa ne primjećuju takve stvari jer su koncentrsani na druge djelove tijela.

Zabrinutost oko kvaliteta "izvedbe" može se prevladati komunikacijom s partnerom. I žene i muškarci imaju seksualne fantazije. Razlikuju se jedino po tome što ih neki ostvare, a neki se ne usude. Povjeravanje takvih misli parnteru ili partnerki dovodi do strastvenijeg seksa, ali i kvalitetnijeg partnerskog odnosa.

Četvrtina žena tokom seksa ponekad razmišlja o kućnim poslovima koji ih čekaju. Dvadeset posto žena razmišlja o poslu. Žene su opterećene obavezama, pod stresom su, a muškarci ih mogu oteti od takvih misli, piše Cosmopolitan.hr.

Bonus video: