Ovih pet stvari mogu uništiti i najbolju ljubavnu vezu

Ako stalno razbijate glavu gdje je, s kim je, šta radi, postaćete sve nervozniji i gajiti sve više nepovjerenja

12652 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ubrzani način života preuzima našu svakodnevicu pa nam sve manje vremena ostaje za sebe i najbliže. To se često posebno vidi u ljubavnim vezama pa je portal TOI napravio listu stvari koje mogu narušiti i one najčvršće.

1. Prigovaranje

Ako shvatite da prigovarate na svaku sitnicu, to je pravi alarm. Niko ne voli da bude pored gunđala, naročito ako je riječ o osobi s kojom je u vezi. Ako imate nekih drugih problema i nervozni ste, a iskaljujete se na partneru, ona ili on će steći utisak da je razlog vaše nervoze.

Nemojte da vam partner bude vreća za izbacivanje negativne energije i dajte mu/joj prostora; izađite odvojeno i nemojte prigovarati za svaku sitnicu, čak i kada vam se ne čini kao sitnica…

2. Nezainteresovanost

Osobe koje žive za posao mogu se lako naći u vrtlogu napornih dana. Ne dopustite da vam posao postane jedina tačka razgovora sa partnerom, naročito ako se ne radi o nekim kriznim situacijama na poslu. Ugasite telefon dok ste s partnerom na večeri i ne odgovarajte na mejlove, odvojite neko vrijeme samo za vas dvoje.

3. Forsiranje braka

Već ste dugo u vezi i samo čekate da vas zaprosi. Već je prošlo dosta vremena i vrijeme je za prsten, zar ne? Nemojte forsirati ništa, nemojte žuriti u vezi, čak i ako ste na početku veze jako zaljubljeni, nemojte žuriti sa upoznavanjem sa roditeljima. Posebno ne nakon što ste „odradili“ tek koji izlazak.

4. Nepovjerenje

Nedostatak povjerenja u vezi može biti veliki problem. Ako stalno razbijate glavu gdje je, s kim je, šta radi, postaćete sve nervozniji i gajiti sve više nepovjerenja. Temelj svake veze su ljubav i povjerenje. Ako se to naruši, veza može krenuti nizbrdo i prije nego što ste stigli da se zapitate „šta se to dogodilo“.

5. Kukanje

Kukanje nije nikome prijatno za slušanje. Ponekad je lako zaboraviti da nismo jedini koji imaju probleme. Ljudi vole da budu okruženi ljudima sa pozitivnom energijom pa vodite računa o tome idući put kada krenete da se žalite na svaku sitnicu koja vas je tog dana pogodila.

Bonus video: