Iako je glupo: Iz ovog razloga najčešće se vraćamo bivšima

Više od 50 odsto parova pomiri se bar jednom nakon raskida

8404 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ako sami niste takvi, mora da imate bar jednu prijateljicu koja voli da se uvijek i bez izuzetka vraća bivšima nakon svakog raskida.

Možda je veliki romantičar, a možda i vjeruje u jednu od najvećih zabluda zbog kojih imamo naviku da se vraćamo bivšem partneru.

Riječ je o pogrešnom shvatanju: mora da se promijenio.

Prema rezultatima brojnih studija, upravo vjera u promjenu ponašanja i navika koja je dovela do raskida najčešće nas primoravaju da bivšem damo još jednu šansu.

Naravno, u većini slučajeva promjena se nikada nije dogodila, ali uprkos svemu spremni smo da provjerimo, čak i ako nemamo relevantne dokaze za je išta od toga stvarno.

Istraživači su otkrili da se više od 50 odsto parova pomiri bar jednom nakon raskida. Najčešći razlozi za raskid su emocionalna odvojenost, gubitak povjerenja, prevelike razlike u karakteru i nevjerstvo. Bez obzira na jačinu motiva, čak 50 odsto ljudi ima pomiješana osjećanja o prekidu veze.

Uz uvjerenje da će se partner promijeniti, drugi najčešći razlozi za povratak bivšem su strah od usamljenosti i osjećaj zavisnosti

Bonus video: