Drhte, ali ne priznaju: Pet strahova koje muškarci imaju u vezama

Postoje neki uobičajeni strahovi koje svaki muškarac ima kada su u pitanju veze, čak i ako nijesu uvijek spremni da ih priznaju

8980 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ponekad muškarci i ne shvataju tačan razlog zašto ih nešto sprječava da se posvete jednoj djevojci. Ovih pet stvari mogu toliko plašiti muškarce da možda ne žele ni da traže ozbiljne veze.

1. Plaši se da ne izgubi sebe

Budimo iskreni, veze oduzimaju dosta slobodnog vremena. Muškarci se plaše da, ako provode puno vremena sa svojim djevojkama neće imati dovoljno vremena da se bave svojim hobijima i interesovanjima. U osnovi, plaše se da će veza sa djevojkom postati najveći dio njihove ličnosti.

2. Nepoštovanje kodeksa prijateljstva

Ovo je veoma važno: momci moraju da održe svoju reputaciju. Jedan od najvažnijih kodeksa prijateljstva među muškarcima je da u svakom trenutku treba da biraju svoje prijatelje umjesto djevojaka. Kada im određena djevojka postane važna i oni zapravo više vole da provode vrijeme sa njom nego sa prijateljima, to ne prođe nezapaženo. Njegovi prijatelji će početi da to komentarišu, i iako se vjerovatno samo šale s njim, on bi se i dalje mogao plašiti šta oni sada zapravo misle o njemu.

3. Posvećenost i emocionalna vezanost

Neki momci se izuzetno plaše posvećenosti. Čak ni oni koji nemaju izražen strah nisu potpuno neosjetljivi na njega. Plaše se da se posvete bilo kojoj djevojci i emocionalno se vežu. Ovo ima veze sa strahom da će na kraju biti povrijeđeni. Ovaj strah je najjači kod muškaraca koji su bili povrijeđeni u prošlosti i ne žele ponovo da prođu kroz isto. Više vole mnogo površnih odnosa kako se ne bi previše vezali za djevojku. Smatrju da to smanjuje šanse da će im neko slomiti srce.

4. Sastanci sa roditeljima

Ovaj strah je očigledan. Plaše se susreta sa njenim roditeljima. Postoji pritisak da i njeni prijatelji budu impresionirani, a posebno njeni roditelji. Plaše se da neće dobro nastupiti i da ih roditelji djevojke ne vole, što znači da će i ona početi da mu traži mane, piše aktivni.si.

5. Da se ​​veza odvija prebrzo ili presporo

Ako se polako krećete u vezi, to može dovesti do pitanja muškarca da li je dovoljno dobar. Može početi da se pita da li ga žena jednostavno ne voli dovoljno da bi naravila sljedeći korak u vezi. Strah od prebrzog odvijanja veze obično je povezan sa nespremnošću da se posvete ili da vezu podignu na viši nivo. Razgovor „kuda ide ova veza“ ih plaši.

Bonus video: