Šta muškarci, a šta žene nikako ne vole u krevetu

Ako se u krevetu ponašate kao da partneru činite uslugu - ne činite je, zapravo, nikome

19890 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iako se kao preskakanje predigre smatra jednom od glavnih grešaka koju u seksu može da napravi muškarac, postoji nešto što prethodi i samoj predigri. Komunikacija prije fizičke bliskosti se podrazumijeva, a tu se nerijetko prave greške koje mogu da pokvare atmosferu i upropaste čitav koncept.

Istraživanja su pokazala da žene loše reaguju na sljedeće muške poteze prije samog seksa:

  • izlizana romantika, na primjer - tipičan scenario za muzikom, svijećama i vinom jer je suviše "već viđeno"
  • signale koji upozoravaju da muškarac nije skroz skoncentrisan i da misli o drugim stvarima - gledanje na sat, poljubac radi reda, gledanje u mobilni telefon
  • takozvani "napad s vrata" - veći deo žena ne voli momentalno uvlačenje u seksualnu igru posebno ukoliko je riječ o novom partneru sa kojim se bliskost tek razvija. To jeste signal strasti i muškarci u tome veoma uživaju, ali ženama odgovara samo sa partnerima sa kojima su duže vrijeme intimne, piše Esquire.

Iz muškog ugla

Ako se u krevetu ponašate kao da partneru činite uslugu - ne činite je, zapravo, nikome. Imati takav pristup seksu je grozno, posebno ako zateknete sebe kako govorite - hajde, samo obavi to. Niko ne želi da osjeća da njegova voljena to samo obavlja i trpi. Ako ne pokazujete nikakav entuzijazam za njega, to je veliki udarac njegovom egu. Bez obzira na razlog vaše nevoljnosti - umor, stres, loš dan, depresija... Jedno je bitno - ne pretvarajte se.

Budite aktivni učesnik svog seksualnog života što znači da ćete jasno reći “ne” onda kada niste u raspoloženi za seks. Svi znaju šta znači umor. Umjesto da ga odmah odbijete, recite mu šta sve želite da vam radi, ali sjutra.

Bonus video: