Nervozni ste prije seksa? Do rješenja uz pet savjeta

Ponekad je potrebno samo nekoliko dubokih udaha da se opustite i vratite u punu snagu

6412 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Veliki broj muškaraca ima problem sa nervozom pred seks. To se uglavnom dešava zato što previše razmišljaju o tome da li su dobri u krevetu i da li će uspjeti da zadovolje svoje partnerke. Na taj način stvaraju nepotreban pritisak u glavi, što kasnije prelazi u jaku nervozu koja utiče na njihov libido i potenciju.

Zato je veoma važno da pokušate da se oslobodite nervoze. Muški magazin ima pet savjeta za to.

1. Prevaziđite strah

Prije svega, potrebno je da pobijedite svoj strah i da se smirite. Iako ćete možda završiti u krevetu sa prelijepom djevojkom, nema potrebe da se plašite, imajte na umu da i ona to želi. Zato se opustite i pokušajte da smirite svoje živce.

2. Predigra

Iako muškarci često izbjegavaju dugu predigru, bolje im je da se posvetite tome, jer će se opustiti i smiriti. Predigra će vam omogućiti da bolje uživate u trenutku.

3. Ne žurite

Kada su muškarci nervozni, skloni su da žure i prave glupe i djetinjaste greške. Zato sve radite polako.

4. Dišite

Disanje je odlično sredstvo za ublažavanje stresa, a ponekad je potrebno samo nekoliko dubokih udaha da se opustite i vratite u punu snagu.

5. Razgovarajte s partnerkom o tome

Ako ste prilično nervozni i ne vidite kako da to poboljšate, onda je možda najbolja opcija da otvoreno kažete partnerki. Ona će vas razumjeti i automatski će vam biti lakše, a poslije nekog vremena sigurno ćete uspjeti da savladate gadnu nervozu.

Bonus video: