Pet surovo iskrenih razloga: Evo zašto su vaši ljubavni izbori loši

Vjerujte svojim osjećajima i zapamtite da imate toliko toga da ponudite. Radite na izgradnji svog samopouzdanja. Vrijeme i energija utrošeni na samousavršavanje uvijek se isplate

6302 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Odgovor na prilično čestu pritužbu, da privlačite i izlazite samo s budalama, nije toliko u tome da imate nekakav magnet za njih pričvršćen na čelo, već je više u vezi sa sabotirajućim osjećajima i uvjerenjima koja možda nosite sa sobom, a da toga niste svjesni.

Ako imate isti problem u svakoj vezi, morate uzeti u obzir da problem zapravo možete biti vi – što nije nepopravljivo.

Iz ovih razloga privlačite budale, prenosi 24sata.hr:

1. Ne sviđa vam se ono što vidite u ogledalu

Stručnjaci za odnose neprestano govore o samopouzdanju.

'Samopouzdanje je seksi' i 'samopouzdani pojedinci privlače suprotni pol', reći će često. Ili nešto poput - ako volite sebe, voljeće vas i drugi... Nekotko je nezadovoljan sobom odaje potpuno drugačiju vibraciju od nekoga ko se osjeća samopouzdano i vrijedno.

Ali kako postati zadovoljan sobom ako jednostavno niste - ključno je pitanje.

Promijenite se - ako ste uznemireni zbog nekog aspekta svog izgleda, emocionalnog života, posla, porodice ili bilo čega drugoga - potrudite se da to promijenite.

Radite na izgradnji svog samopouzdanja. Radite na tome da otpustite prošlost kako biste srećni krenuli u svježu i čistu budućnost. Vrijeme i energija utrošeni na samousavršavanje uvijek se isplate.

2. Niste srećni i trudite se da svi to znaju

Oni koji ne podnose da budu sami skloni su da predugo ostanu u lošim vezama ili da skakuću iz jedne veze u drugu.

Alternativa održavanju jadne veze može biti spoznaja da je biti samac divno.

Tada vaši odnosi poprimaju ležerniji, srećniji oblik i samim time možete privući srećnije ljude. Razlog je to što partneri mogu podsvjesno da osjete da se, ako stvari u vezi krenu loše, nećete pomiriti s tim - ili ćete raditi na poboljšanju odnosa ili ćete donijeti teške odluke. To je privlačno jer, prvo, jasno daje do znanja da imate standarde, a drugo, da nećete zapeti s nekim samo zato što se užasavate samoće.

3. Imate niske ili nikakve standarde

Niko zapravo ne bi želio da prizna da su njihovi kriterijumi za partnera jako niski. Kao da počnu stavljati ružičaste naočari tokom prvog sastanka.

Ponašanje kakvo prihvatite na početku veze ponašanje je koje ćete i dalje imati u vezi. Nemojte izlaziti s onima koje biste voljeli da promijenite.

Njegujte ideju da je ljubav nagrada koju treba osvojiti, a ne nešto što biste jednostavno trebali da da date bilo kome. Napravite popis od pet najboljih stvari koje želite kod partnera i potražite one koji imaju te kvalitete i držite se toga.

4. Dopuštate da vas 'gaze'

Nikada se nemojte bojati da će zahtjev za poštovanjem od partnera značiti kraj veze. Zaslužujete da se s vama dobro postupa. Komunikacija je prvi korak. Ne trpite stvari koje ne biste trebali. Nemojte dopustiti da veza teče dok se partner loše ponaša, dok se nadate da ćete napraviti promjenu pomoću telepatije.

Rješavajte probleme čim se pojave. Ako dopustite da se prema vama loše postupa – vjerovatno će se tako i nastaviti.

5. Slijepi ste za ono što je dobro za vas

Kao što kaže stara poslovica - 'ako se nešto čini predobro da bi bilo istinito, vjerojatno i jeste'. Kad konačno upoznate nekoga za koga se čini da ima pravi potencijal i da sve ide sjajno, pričekajte i dobro provjerite.

Neka vas obasipaju pažnjom. Neka budu dobri prema vama. Uživajte u svakoj minuti.

Međutim, nemojte požurivati - posebno tokom prvih nekoliko mjeseci. Nema ničeg hitnog- ne treba nikoga da okujete. Ako je neko zaista iskren i pravi za vas, takođe htjeti da vas upozna prije nego što se obveže, piše MSN.

Bonus video: