Put do boljeg seksa: Naučite koji je vaš jezik požude

Kada utvrdite koji je vaš, a koji partnerov jezik požude, lakše ćete se razumjeti u vezi sa tim šta vas uzbuđuje čime možete podići svoj užitak na najviši nivo

8681 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Svako od nas “govori” jednim od jezika ljubavi i vrlo je važno da znate koji je vaš, kao i da možete da prepoznate onaj kojim govori vaš partner kako biste se bolje razumjeli. Stvar je u tome da ono zbog čega se vi osjećate voljeno, nije nužno ono zbog čega se vaš partner tako osjeća. Međutim, to nije sve.

Postoji još jedna vrsta izražavanja, koja bi vam mogla pomoći da malo zagrijete stvari u spavaćoj sobi. Ona se zove jezik požude, a stručnjaci ističu da postoje četiri oblika ovog jezika kojim svako od nas “govori”. Dakle, kada utvrdite koji je vaš, a koji partnerov jezik požude, lakše ćete se razumjeti u vezi sa tim šta vas uzbuđuje čime možete podići svoj užitak na najviši nivo.

Romantika

Mnogi od nas govore ovim jezikom. Njegova suština je stvaranje dobrog raspoloženja, odnosno ambijenta koji pokazuje nivo truda da se voljena osoba osjeća željeno i voljeno. Zamislite dugu šetnju kraj rijeke, večeru u finom restoranu, gledanje filma i maženje do zore. Savršeno. Stručnjaci tvrde da je put do srca jednog romantika ispunjen ljubavnim porukama i malim pažljivo odabranim poklonima, prenosi Ženski magazin.

Harmonija

Ovaj jezik požude se fokusira na podršku i zajedničku odgovornost. Njegova suština je da osjećate kao da ste sa partnerom u istom timu. Harmoničnoj osobi je vrlo teško da se uzbudi u krevetu, ako njen partner zanemari kućne poslove ili zaboravi da ispuni dato obećanje. Međutim, biće više nego spremna za akciju ako dođe kući i zatekne djecu savršeno ušuškanu u krevetu, oprene sudove i složen veš.

Konekcija

Vrlo jaka emocionalna veza je neophodna da bi ovaj tip ljudi osjetio uzbuđenje. Želja za intimnošću kod njih je povezana sa osjećanjem sugurnosti uz partnera. Ovakve osobe su manje sklone vezama za jednu noć i ne “padaju” na ljubav na prvi pogled jer je njima potrebno nešto na dubljem nivou. One traže konekciju sa voljenom osobom, zajednička interesovanja i ispunjenje emocionalnih potreba. Sposobnost otvorenog izražavanja želja i potreba je krajnji pokretač onih koji govore ovim jezikom požude.

Primarni jezik

Na suprotnom kraju od romantike nalazi se primarni jezik požude. Osobe koje govore ovim jezikom preferiraju strast, uzbuđenje i novine. Takođe, snažna fizička veza je neophodna. Ove osobe su sklone fetišima i sličnim stvarima vezanim za seks, ali ne nužno. Iako će ih uzbuditi seksi igračke i odjeća, više od svega one vole fizički kontakt, dakle dodir dva tijela. Njima nije neophodna emocionalna veza da bi sa nekim strasno vodile ljubav.

Bonus video: