Lagano: Pet pravila zbog kojih ćete željeti još više seksa

Sporiji pristup seksu smanjuje pritisak na partnere i povećava užitak

19271 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ključ za fenomenalan seks i bolju emocionalnu povezanost s partnerom možda se krije u brzini samog čina. Sporiji seks možda nije u skladu sa današnjim načinom života kad nastojimo da sve odradimo na brzinu, ali, ići sporije zapravo znači i duže uživati, piše Chatelaine.

Ženama je u prosjeku potrebno između 10 do 20 minuta da dostignu vrhunac. Ali, to se nakon dužeg vremena u vezi može pokazati kao veliki problem. Kad vas hormoni ‘ne pucaju’, a strast se ne razbuktava tako brzo kao na početku veze, mnogi će u krevetu ostati nezadovoljni.

Nikol Daedon, autorka knjige 'Sporiji seks: umjetnost i umijeće ženskog orgazma', smatra da nešto sporiji pristup seksu smanjuje pritisak na partnere i povećava užitak, a zapravo ima potencijal da promijeni način na koji živimo i naš život i van spavaće sobe. Pomoću ovih savjeta dobićete priliku da se bolje upoznate s tim kako vaše tijelo reaguje na senzualne stimulanse i povećate emocionalnu vezu s partnerom.

Pogled u oči

Započnite s pet minuta gledanja jedno drugome u oči. Sjednite udobno i okrenite se jedno prema drugome i pogledajte svog partnera bez dominantnog predznaka. Možete treptati, a pokušajte i da se nasmijete. Možda će vam biti neobično, ali pokušajte da izdržite do kraja.

Dišite zajedno

Kad se osjetite prijatno gledajući partneru u oči, pređite na disanje. Pokušajte da dišete prirodno, kroz nos. Stavite ruku partneru na grudi i pokušajte da zajednički uskladite udahe i izdahe.

Vrijeme za grljenje

Provedite barem pola sata u maženju, grljenju i ljubljenju s vašim partnerom, ali dok ste još obučeni. Ne prelazite na drugu frazu prebrzo jer ovaj dio može i te kako uzburkati strasti.

Masaža

Naizmjenično trljajte jedno drugom leđa mirisnim uljima za masažu. Koristite duge, spore pokrete s umjerenim pritiskom koji ne idu ispod struka.

Meditacija

Poslednje, ali ne i manje važno. Orgazmička meditacija je zapravo praksa koja bi trebalo da odagna sve misli o tome šta bi trebalo da bude i fa pomogne da se usredsijredite na ono što se trenutno događa. Zažmuritei prepustite se dodirima i osjećajima, a sve ostalo neka postane nevažno.

Bonus video: