Kako ko voli: Šta u seksu najviše uzbuđuje muškarce, a šta žene

Neke stvari uzbudljive su i muškarcima i ženama, ali ih rangiraju na različite načine

8975 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Razne studije pokazuju da postoje razlike između onoga što uzbuđuje muškarce i žene u krevetu, a i najnovije istraživanje na tu temu ide u prilog ovoj tvrdnji, pokazujući neke fascinantne kontraste između onoga što muškarci i žene smatraju najvećim uzbuđenjima.

Kako piše Metro, istraživanje je naručila stranica IllicitEncounters.com, a u anketi je ispitano oko 2000 muškaraca i žena.

Rezultati su pokazali da žene najviše uzbuđuje zajednički orgazam s partnerom, čak njih 66 posto, pa je tako to stavljeno na vrh. To se sviđa i muškarcima, ali samo trećina je to navela kao nešto što ih zaista uzbuđuje, stavljajući ga na četvrto mjesto na listu najvećih uzbuđenja. Umjesto toga, muškarcima je najdraži seks s novom partnerkom po prvi put, odnosno više od polovine muškaraca (56 posto) izjavilo je da ih najviše uzbuđuje seks s nekim s kim nikada prije nisu spavali.

Na drugom mjestu najvećih uzbuđenja kod muškaraca, je seks s bivšom partnerkom koja im se još uvijek sviđa. Ženama je to takođe donekle privlačno, ali je mnogo niže na listi.

Za 42 posto žena, kratkotrajna avantura na odmoru na drugom je mjestu najvećih uzbuđenja, dok se na trećem mjestu našao višestruki orgazam (36 posto). Nakon njega na spisku je bio dobar oralni seks (35 posto), a na petom mjestu je odlazak na ‘prljavi’ vikend s partnerom (32 posto).

Svi volimo ulazak u krevet kada su posteljina svježe oprana, ali neke žene i to uzbuđuje, pa su ga tako stavile na šesto mjesto, iznad rođendanskog seksa. Listu je zaokružio seks za Dan zaljubljenih, omiljen među romantičnim tipovima ljudi.

Kod muškaraca je na trećem mjestu seks s nepoznatom osobom (35 posto), na četvrtom mjestu zajednički orgazam s partnerkom, a na petom snimanje seksa s partnerkom (28 posto). Muškarci su takođe rekli da ih uzbuđuju i seks na otvorenom i avantura na odmoru, iako je ona na posljednjem mjestu.