Priča iz komšiluka: Ima 88 godina i traži za suprugu vitku plavušu...

Stanko o kojem bruje regionalni mediji ima sve: mudrost i životno iskustvo, zdravlje ga dobro služi, odlično je situiran… Ali, ima i prilično stroge kriterijume za buduću izabranicu

6839 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Stanko Crnogorac iz Posušja u Bosni i Hercegovini ima 88 godina i ne gubi nadu u ljubav. Naime, odlučio je da se oženi i otkrio koje kriterijume bi njegova izabranica trebala da ispuni.

Završio je srednju Turističko-ugostiteljsku školu u Mostaru, radio pet-šest godina u Njemačkoj pa se vratio u bivšu Jugoslaviju. Doselio se u Jablanicu. Tamo je brat na čiji poziv se vratio, radio na hidrocentrali pa se Stanko zaposlio u blizini kao konobar u hotelu Čvrsnica.

"Loše mi je bilo u tom hotelu. Bilo je lijepo konobariti, jer u Njemačkoj sam i čistio snijeg, kopao kanale, vozao radnike po bauštelima, ali u hotelu u Jablanici sam patio s lošim kolegama. Zločesti skroz bili, pogotovo jedna pokvarena konobarica, Crnogorka. Ona bi naplatila račun potajno, a meni blok nabila na ekser pa bi ispalo da nisam naplatio. Onda bi mi odbijali od plate, a ona bi uzela sebi pare. Loše bilo skroz, a morao sam raditi zato što je bilo puno nas braće i sestara - osmoro. Ja sam najmlađi i jedini još živ", rekao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Tokom devedesetih otišao je da živi u Švedskoj. Bio je u braku desetak godina. Nema djece.

"Lijepa mi je žena bila. Bila je Miss Mostara, mlađa od mene dvadesetak godina. Kasno sam se oženio. Imao sam oko 40 godina, a ona 20. Uvijek sam volio mlađe, ali je problema u tom braku. Žena mi je postala alkoholičarka i 'hodalica'", naveo je i objasnio kako je "hodala" s drugim muškarcima.

Odlučio je da da priliku novoj ženi i opisao kako bi trebala da izgleda.

"Volio bih da je plavuša i 'šlank' (vitka). Ne volim podebele. Šta će mi veliki stomak? Nemam ga ni ja. Ne bih uzeo strankinju, samo našu katolkinju. Ustvari, ne mora biti vjernica, ionako ljudi sve manje idu u crkvu. Ne bih ženu iz Ukrajine, Srbije ili Švedske. Ajde, možda Šveđanku i bi, one su slične našima, ali jezik je problem. Ne mogu čekati 10 godina da nauči", rekao je.

Volio bi da je do 50 godina stara i da ima jedno dijete, obavezno muško.

"Dječak bi trebao da ima najviše desetak godina. Ja bih ga odgajio k'o da mi je sin, treba mi nasljednik. Svega imam, neka slobodno provjeri na katastru", kazao je on.

Bonus video: