Kad u vezi nestane seks: Ovo su najčešći razlozi

Život u vezi bez seksa može učiniti da se partneri osećaju neželjeno, neprivlačno i potpuno frustrirano

5637 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Seks može da igra različitu ulogu u svakoj vezi i vremenom može da se mijenja. Takođe, vaša definicija zadovoljavajućeg seksualnog života možda nije potpuno ista kao kod naših partnera.

Stres, stres i još više stresa

Mnogima je teško da povjeruju stres može da utiče na našu seksualnu želju. Ipak, prema riječima stručnjaka, stres je krivac broj jedan kod parova koji prestanu da imaju seks.

Stres na poslu ili kod kuće može da iscrpii muškarce i žene, čineći san ili neki drugi oblik opuštanja privlačnijim od seksa. Studije su otkrile vezu između stresa i smanjenog seksualnog nagona. Razgovarajte sa svojim partnerom o tome šta vam može izazvati stres i učinite sve što možete da pomognete jedno drugom da se izborite sa tim, piše Ženski magazin.

Nisko samopoštovanje

Problemi sa samopoštovanjem i izgledom tijela mogu uticati na svakog od nas. Nisko samopoštovanje može negativno da utiče na odnose osobe, posebno kada je u pitanju fizička intimnost. Pohvalite svog partnera i ne zaboravite da kažete, bilo eksplicitno ili kroz postupke, da ga smatrate privlačnim.

Zapamtite: potrebno je strpljenje da biste riješili probleme intimnosti i pomogli partneru da se oseća željeno.

Poglavlje o odbijanju

Da li ste odbili pokušaje partnera u prošlosti? Možda ste bili manje oduševljeni kada je pokušao/la da vam pokaže naklonost, u spavaćoj sobi ili van nje.

Odbijanje je još jedan od glavnih razloga zašto mnogi parovi prestaju da imaju seks. Niko ne želi da se osjeća kao da njegov partner na seks sa njima gleda kao na posao, a to se može dogoditi ako stalno odlažete seks ili nikada ne preuzimate inicijativu.

Nedostatak seksa u vezi narušava vezu i dovodi do brojnih problema, uključujući depresiju. Život u vezi bez seksa može učiniti da se partneri osećaju neželjeno, neprivlačno i potpuno frustrirano.

Ako tražite savjet kako da preživite vezu bez seksa ili kako da prevaziđete nedostatak intimnosti, biće vam od velike pomoći da se konsultujete sa stručnjacima.

Bonus video: