Šta muškarcima smeta u seksu: Ovo kod žena posebno ne vole

Neke žene znaju da uskraćivanjem intimnih trenutaka kažnjavaju svoje partnere ili da ih ucjenjuju time. To je sve samo ne dobro i pametno

5632 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Seks bi trebao da bude nešto što vezu između dvoje ljudi vodi na viši nivo intime i emocija, ali ne misle svi tako.

Pravi muškarac koji iskreno voli svoju ženu, nikada neće reći niti njoj, niti nekome drugome, da je ona loša u krevetu. Oni koji to rade zapravo više govore o sebi nego o njoj.

Ipak, ovo su neki od razloga zbog kojih neki muškarci seks mogu smatrati nedovoljno kvalitetnim:

Ženina nesigurnost zbog fizičkog izgleda

Mnogim ženama je neprijatno da se skinu se pred partnerom ili vode ljubav s upaljenim svjetlima. To samo pokazuje da smatraju kako nisu dovoljno lijepe i savršene, i toga se stide. To pak vodi niskom samopoštovanju, stidljivosti i tome da zapravo u krevetu ne mogu da se opuste.

Niko nije savršen. Takav čovjek jednostavno ne postoji. Svi mi imamo mane, i svi bi toga trebalo da budu svjesni i da prihvate, kako svoje, tako i tuđe nedostatke.

Muškarac koji iskreno i duboko voli ženu s kojom živi, voljeće i sve njene mane. Zato, opustite se i dopustite svom partneru da upozna vaše tijelo do najsitnijih detalja. Skupite hrabrosti i obucite seksepilan komad donjeg rublja. Osjećaćete se samouvjerenije i privlačnije, a samim time i opuštenije.

Nedostatak intime i bliskosti

Biti blizak i intiman s partnerom ključ je svake kvalitetne veze. Seks je vrhunac toga. Neke žene znaju da uskraćivanjem intimnih trenutaka kažnjavaju svoje partnere ili da ih ucjenjuju time. To je sve samo ne dobro i pametno. Manipulacija bilo kojeg tipa, a posebno ovakvog, ne može završiti dobro.

Postoje žene koje partneru uskraćuju bliskost nesvjesno, posebno u dugim vezama. Usputni zagrljaj, poljubac, lijepa reč bi trebalo da se dešavaju svakog dana. Time pokazujete nekome da ga iskreno volite upravo takvog kakav je, a to pak vodi i boljem seksualnom životu.

Ženin sve zapušteniji izgled

To što ste dugo u vezi ne znači da morate sasvim da zapostavite svoj izgled. Normalno da se nećete svaki dan našminkati odmah ujutro samo da bi partneru bile privlačnije, jer on vas voli i bez naslaga boje na licu. Ali, ponekad se treba malo više potruditi i rasplamsati strast kakva je bila na početku veze.

Takođe, nemojte sebi dozvoliti da po kući stalno hodate, na primjer, prljave i raščupane kose, u pocijepanoj trenerci, dlakavih nogu i sa sve većim brojem kilograma. Ako to dopustite, ne samo da ćete izgledati sve gore, već ćete se tako i osjećati, samopouzdanje će vam padati, a tada će se to odraziti i na vaš seksualni život.

Naravno da je takvih savršenih trenutaka malo, pa ih ne čekajte jer ćete i vi i vaš partner živjeti skoro u celibatu. Ne čekajte pravo raspoloženje za seks kako bi do njega došlo, već se potrudite – ako niste u tom raspoloženju, to promijenite.

Dodirujte se međusobno, masirajte, upalite pokoju sveću, pustite laganu, senzualnu muziku, sipajte vino, gledajte jedno drugome u oči… Upravljajte svojim vremenom i događajima onako kako vi želite. Ne čekajte da se nešto dogodi slučajno, pa tako ni seks.

Neki muškarci su za portal revelist.com ispričali šta im smeta kod žena s kojima imaju seks:

  • Pasivnost mi je grozna, kada žena kao da nema pojma o sopstvenom tijelu i šta joj se sviđa. Ne mogu opisati koliko je frustrirajuće kada žena s kojom ste u krevetu ne reaguje i kada ne mogu da dobijem povratnu informaciju da li nešto dobro ili nije.
  • Ako žena glumi, to me skroz ohladi.
  • Mrzim kada proizvodi lažne zvukove tokom seksa, draže mi je da tiho stenje pa da je to iskreno nego da lažno vrišti.
  • Nije nimalo prijatno kada vas upoređuje s bivšim dečkom. Meni lično ne smeta što je prije mene imala druge, ali ne želim o tome da razmišljam.
  • Smeta mi nedostatak komunikacije prije ili tokom seksa. Ako joj je nešto lijepo ili nešto želi, volio bih da mi to kaže.

Bonus video: