U minut: Kada su žene, a kada muškarci najraspoloženiji za seks

Muškarci i žene su veoma različiti na mnogo načina, a stručnjaci su takođe otkrili da u zavisnosti od pola želimo seks u potpuno različito vrijeme

6757 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Da li ste ikada poželjeli da vodite ljubav sa partnerom, ali on nije bio raspoložen? Sigurni smo da vam se ovo bar jednom desilo, a vjerovatno i više puta. Razlog tome treba tražiti u mnogim faktorima, a jedan od najvažnijih je činjenica da muškarci i žene uglavnom nisu raspoloženi za vođenje ljubavi u isto doba dana.

Skoro 70% žena žalilo se da njihovi partneri nisu raspoloženi za seka kada njima najviše odgovara da vode ljubav.

U koje vrijeme su žene i muškarci najraspoloženiji za seks?

Muškarci su u anketi otkrili da više vole da započnu dan seksom. Oni su najraspoloženiji za ovu aktivnosti između 6 i 9 sati. Konkretno, kada bi izračunali prosjek njihovih odgovora, ispalo bi da je 7 sati i 54 minuta ujutru idealno vrijeme za seks.

Žene su sušta suprotnost. Na osnovu istraživanja, oni preferiraju da vode ljubav uveče, između 23 sata i 2 ujutru. U prosjeku su najraspoloženije u 23 sata i 21 minut.

Šta to znači za vaš seksualni život?

Rezultati ankete ukazuju da muški i ženski libido nisu vremenski sinhronizovani, ali to ne znači da vi i vaša bolja polovina nikada nećete naći trenutak kada oboje želite seks.

Posebno kod žena, raspoloženje zavisi od mnogih faktora, a naročito od toga kakav odnos imaju sa partnerom i kako se i same osjećaju u sopstvenom tijelu. Libido takođe zavisi od aktivnosti hormona i načina života.

Partneri mogu da uživaju u seksu bez obzira na doba dana, ako su oboje fizički i psihički zdravi, osjećaju se dobro i imaju dobar međusobni odnos, pun brižnosti i poštovanja, piše Aktivni.si.

Bonus video: