Alkohol prije seksa: Evo kako utiče na muškarce

Utvrđeno je da ispijanje alkohola značajno pogađa cijeli spektar seksualnog funkcionisanja. Naučnici su otkrili da je ozbiljnost problema u direktnoj vezi s količinom alkohola

10528 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iako nekoliko čašica u noćnom izlasku ponekad može da bude zabavno, stručnjaci otkrivaju da piće neposredno prije 'akcije' može pokvariti seks.

Ispijanje prekomjerne količine pića može izazvati smanjenje seksualnog nagona i seksualnog užitka kod muškaraca. Takođe povećava rizik od erektilne disfunkcije. Sada je nova studija indijskih istraživača otkrila da alkohol zapravo nije dobar ni za seksualnost uopšteno.

"Produžena i teška upotreba može dovesti do seksualne disfunkcije", kažu stručnjaci.

Dr Bhupendra Yadav, koji radi u bolnici u Jorhatu, dodao je da je alkohol povezan sa seksualnošću od pamtivijeka.

"Može doprinijeti započinjanju seksualne aktivnosti suzbijanjem inhibicija i ublažavanjem tjeskobe. Međutim, alkohol značajno ugrožava gotovo sve domene seksualnog funkcionisanja uz erektilnu disfunkciju", istakao je.

par
foto: Shutterstock

Od, na primjer, 32,9 miliona muškaraca u Ujedinjenom Kraljevstvu, od 2019., oko 16,5 miliona pati od erektilne disfunkcije, a većina ih ima između 40 i 70 godina. Nacionalna zdravstvena služba troši milione na liječenje erektilne disfunkcije svake godine, sa oko 20 miliona eura na recepte za liječenje potrošenih 2022, prenosi 24sata.

Uprkos tome što konzumacija alkohola igra ulogu u odnosima, to bi takođe mogao biti znak osnovnog zdravstvenog stanja. Ova posljednja studija, objavljena u časopisu Elsevier Medical Journal Armed Forces India, proučavala je kako piće utiče i na druga područja aktivnosti u spavaćoj sobi.

U anketi je učestvovalo 78 muškaraca starih od 20 do 50 godina. Radili su istraživanje u klinici za zavisnike od alkohola kako bi vidjeli kako njihov unos alkohola utiče na njihov seksualni učinak. Otkriveno je da je 77% muškaraca imalo problema sa seksualnim funkcionisanjem.

Istraživanje je takođe pokazalo da 61% mladića ima niži nivo seksualne želje, kao i da 48% ima problema s orgazmom. Od erektilne disfunkcije patilo je 44% ispitanika.

"Utvrđeno je da je cijeli spektar seksualnog funkcionisanja značajno pogođen. Ovi nalazi su u suprotnosti s prethodnim studijama koje su spominjale erektilnu disfunkciju i preuranjenu ejakulaciju kao najčešće", kaže Yadav.

Naučnici su otkrili da je ozbiljnost problema u direktnoj vezi s količinom alkohola koju su popili. Dakle, što više pijete, više problema možete imati, prenosi Daily Star.

Bonus video: