Leopard šare, dezen za odvažne dame

Životinjski print već godinama ne izlaze iz mode, a ove sezone su jedan od vodećih trendova. Ipak, generalna preporuka je da budete umjereni
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2011. 12:48h

Zahvaljujući dizajnerima kao što su Dolče i Gabana i Roberto Kavali, koji su od leopardove šare napravili svoj zaštitni znak, tom dezenu je zagarantovano mjesto na listi modne klasike, zajedno sa, recimo, malom crnom haljinom ili bež mantilom.

Leopardova šara je veoma zastupljena u kolekcijama za ovo ljeto, kao i za predstojeću jesen i zimu - ima je na kaputima, haljinama, torbama, cipelama, kaiševima...

Naravno, za one koji su skloni minimalizmu, nešto tako živopisno je prihvatljivo isključivo u vidu modnih dodataka i detalja.

Oni odvažni, koji se ne ustručavaju da skreću pažnju i privlače poglede, obično su vođeni geslom "što više to bolje".

Neželjena pažnja

Međutim, višak leopardovih pjega na odjeći može da izazove i krajnje suprotan efekat - privlačenje neželjene pažnje.

Zbog toga treba biti umjeren, jer ono što je prihvatljivo kao maštoviti stajling na modnoj pisti, na ulici može da izgleda najblaže rečeno pretjerano.

Prilike u kojima je ekstravagantna garderoba prihvatljiva ili možda poželjna su relativno rijetke, pa je generalna preporuka da leopardovu šaru svedete na modni detalj.

Kaiševi, cipele i torbe sa životinjskom šarom oplemeniće jednostavnu odjevnu kombinaciju, poput farmerki i bijele košulje ili male crne haljine.

Najbolje je da se držite preporuke "manje je više" i nećete pogriješiti.

Bonus video: