Kupite sada i nosite godinama: Površnost više nije na cijeni

Površnost je 'out', vrijednost je na cijeni - mnogi su počeli da polako, ali sigurno usvajaju ovakav način razmišljanja o modi

13146 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Nasuprot takozvanoj 'jednokratnoj' modi, odnosno trendovima koji bljesnu i izgore kao šibica, sve više su u modnom fokusuje odjeća koja može trajati više sezona.

Šta se promijenilo? Zašto čak i trendseterke daju primat klasici i izgledu koji može da postigne svako sa veoma malo truda?

Mnogo toga. Doživjeli smo globalni zaokret ka preispitivanju svakog mogućeg standarda, a modni stanardni zbog svoje upitne vrijednosti bili su poprilično na udaru. Površnost je 'out', vrijednost je na cijeni. Mnogi su počeli da polako, ali sigurno usvajaju ovaj pravac, piše magazin Elle.

Među njima su ponajviše upravo oni koji danas najviše plasiraju trendove, influenseri i trendseteri naravno, ali i modni mediji koji pomažu da se vijest održi u životu i proširi dalje. Magazin Elle je odabrao pet stajlinga koji se lako mogu uklopiti i sa ostalim stvarima iz vašeg ormara, a pritom su vrlo efektni, trenutno trendy, a biće i u godinama koje dolaze.

Ove ležerne odjevne kombinacije nimalo ne djeluju kao nešto što ste osmislili za nekoliko minuta, a njihova jednostavnost će iznjedriti taj pravi 'casual look' kome svi teže.

Kožna suknja

Ako je neki komad ključan za sezonu jesen/zima, to je svakako kožna suknja. Ovaj odjevni komad dodaje nevjerovatnu posebnu i drugačiju notu svakom 'outfitu'.

foto: Pinterest

Pepito

Možda podsjeća na nešto što bi vaša mama ili baka rado nosile, ali pepito je ove godine eksplodirao. Nije bitno da li je klasičan crno bijeli ili pak onaj u boji, bitno je da je dio stajlinga.

Komplet

Odijela u pastelnim tonovima, uvijek će biti dobar izbor kada su u pitanju dnevne odjevne kombinacije.

Kroko

Prije svega na obući, ali i na komadima odjeće, imitacija krokodilske kože jedan je od onih trendova koji se uvijek iznova vraćaju, a trenutno su na svom vrhuncu.

Somot

Materijal koji je obiljeležio eru 70-ih ponovo se vraća na velika vrata, a ukoliko nijeste fan braon tonova odaberite jednobojnu crnu, koja mu daje luksuzniju notu.

foto: Pinterest

Bonus video: