Za modom se ne mora trčati: Ovakve haljine nosiće se i dogodine

Najnovija istraživanja govore da se trendovi u budućnosti neće mijenjati sezonski nego na godinu do dvije

30656 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Iako je vreme promjenljivo, najavljuje se topla jesen, što znači da ćemo suknje, haljine i kratke rukave nositi još dugo. Međutim, dobro je, naročito tokom kupovina na sniženjima, imatu na umu razdvajanje kratkotrajnih od dugotrajnih trendova, prosto da biste haljine koje kupite ove, mogli da nosite i naredne godine.

Po svemu sudeći, na pomolu je nova era u modi - brendovi postaju svjesniji, kako održivosti, tako i finansijskog stanja potrošača, što je razlog više da proizvode manje, a kvalitetnije komade koji će duže ostati u trendu. Najnovija istraživanja govore da se trendovi u budućnosti neće mijenjati sezonski nego na godinu do dvije.

Časopis Elle predviđa da će ova četiri trenda, kada je o haljinama riječ, ostati aktuelni i u 2022. godini.

1. Retro cvijeće

Ovo nije bilo kakvo cvijeće već retro cveće, poput onih koje se nosilo na raskošnim haljinama u 16. vijeku. Budite slobodne i odaberite jednu ovakvu lepršavu haljinu.

2. Pink boja

Ako volite da sve oči budu uprte u vas, tu su dobre vijesti: Opsesija pink bojom neće prestati ni u 2022. godini. Savjet? Neka to bude svilena pink haljina.

3. Izazovni izrezi

Izazovni izrezi obiljeležili su ovu sezonu, a najbolje se uklapaju sa svedenim bojama: crnom, bijelom i bež. Ono što se provjereno zna jeste da će ostati atraktivan komad i sledeće godine.

4. Pletenine

Pored izreza, nezaobilazan trend su pletenine: haljine, topovi, kardigani... Možda nijeste navikli da ovaj materijal nosite i ljeti, ali vrijeme je da se adaptirate, jer će trend biti aktuelan i tokom zime i sljedećeg ljeta.

Bonus video: