Šta Francuskinje nose ove sezone: Pet modnih favorita

Za modnu insiraciju uvijek su dobrodošle kombinacije sa stilom dotjeranih Francuskinja

5001 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest

Već vjekovima Francuskinje diktiraju modne trendove, a neke od savremenih ikona stila drže se provjerenih recepata za šik izgled.

Osim već dobro poznatih mornarskih prugica, baletanki i Mary Jane cipela, poznate pariske djevojke uticajne u modnom svijetu imaju još nekoliko aduta u rukavu, piše Elle.

Tačkice

Ovaj klasičan uzorak obožavamo, ali nismo jedine: Jeanne Damas dokazuje da je jednostavna haljinica koja prati siluetu onaj komad koji se mora naći u svakoj ljetnoj garderobi jer ga možemo nositi u dnevnim i večernjim kombinacijama.

Traka za kosu

Od Brigitte Bardot do Anouchke Gauthier - Francuskinje dobro znaju da obična traka za kosu može transformisati frizuru. Crna traka uokviruje lice, pa istaknite oči šminkom, a za poseban efekat dodajte minđuše.

Teniski šik

Tenis kao modna inspiracija ove je godine svuda: suknjice s faltama, polo majice i bijele patike ljeti ističu preplanulu put i dopuštaju koži da diše.

odjeća
foto: Pinterest

Slip haljina

Šta bi bila garderoba jedne Francuskinje bez slip haljine? Minimalističke svilene haljine koje prate liniju tijela, midi ili duge senzualan su izbor za ljetne večeri, a kad temperature padnu, preko njih prebacite samo crnu jaknicu ili oversized blejzer.

Sve u bijelom

Bijela košulja i široke bijele pantalone lagan su, ali elegantanizbor za ljetnje vrućine. Cijeli look upotpunite kontrastnim kožnim remenom i sandalama.

odjeća
foto: Instagram/Pinterest

Bonus video: