MODNA INSPIRACIJA

Skandinavke sa stilom: Ove djevojke diktiraju modne trendove

Minimalizam, ležernost,, uglađena estetika, neke su od odlika skandinavskog stila koji je sve popularniji u svijetu mode

10834 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/emilisindlev
Ilustracija, Foto: Instagram/emilisindlev

Počela je Nedelja mode za proljeće/ljeto 2023 u Kopenhagenu. Kao središte skandanavske mode, danska prijestonica stekla je popularnost zbog svog modernog street style-a, perfektnog minimalizma, ultra-luksuznih tkanina i povremenog naleta jarkih boja. Harpersbazaar.rs pokazuje zašto ova vrsta odjeće treba da bude vaš sljedeći stilski izbor predstavljajući Instagram profile najpoznatijih djevojaka iz svijeta skandinavske mode.

Annabel Rosendahl

Nije iznenađenje zašto svaki outfit Anabele izgleda izuzetno luksuzno i šik. Prije nego što je postala modni influenser, šest godina je radila kao glavni menadžer u Høyer, najvećoj norveškoj maloprodajnoj luksuznoj modnoj kompaniji. Nakon što je bila odgovorna za brendove kao što su Givenchy i Loewe, njena ležerna odeća sada prevazilazi pojednostavljenu estetiku svojom visokokvalitetnom tkaninom.

Pernille Teisbaek

Možda najpoznatija It devojka skandi stila, predstavlja sve što je tradicionalno skandinavska moda: neutralna i crna estetika. Garderober danske stilistkinje i kreativne direktorke može se okarakterisati kao kul šik koji je zreo i uglađen. Ako tražite bezvremensku inspiraciju za outfite, neka na vaš stil ima uticaja ova skandi devojka.

Jeanette Madsen

Uglađena estetika koju provlači kroz svoj jednostavan stil je ono što ovu influenserku iz Kopenhagena čini toliko zanimljivom. Jeanette je ko-kreativni direktor brenda Rotate Birger Christensen iz Kopenhagena, koji se uglavnom fokusira na mini haljine. Za razliku od njenog brenda koji ima smjele printove, Madsen ostaje vjerna svojim skandinavskim korijenima gdje ima jednostavno šik i ženstvene krojeve.

Sylvie Mus

Držeći se skandi status quo-a, Sylvie je neko ko voli oversized jakne (posebno blejzere) u svojim outfitima. Porijeklom iz Ruande, ova stilistkinja iz Pariza i Helsinkija ima minimalističku estetiku na kojoj bi svaki ljubitelj mode pozavidio zbog njenog arsenala neutralnih i crnih opcija odijevanja.

Emili Sindlev

Emili je poznata po razigranom koloritu u svojim outfitima. Od glave do pete, njen skandi stil karakterišu sve živopisne nijanse bilo koje od vaših omiljenih boja poput limeta zelene ili jarko žute. Emili vas podsjeća da je moda zabavna, posebno uz boje koje nijesu - crna.

Tine Andrea

Sa talentom za elegantan i oštar izgled, Tine ima vrhunski skandi stil koji sadrži mnogo kože. Norveška influenserka pokazuje ženstveni izgled koji podrazumijeva naočari za sunce u svakoj prilici.