Zendaja: Glumica koja oduševljava modnim izborima

U bijeloj haljini modne kuće Alaïa stigla je na parisku promociju filma Dina II

2880 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/zendaya
Ilustracija, Foto: Instagram/zendaya

Tri sedmice nakon završetka Nedjelje visoke mode u Parizu glumica Zendaja jednu od tamo viđenih haljina iskoristila za promotivnu turneju filma "Dina: Drugi dio".

Ova haljina, osim što je jedna od najefektnijih kreacija viđenih u Parizu, pravi je izazov i za nošenje, ali ako neko u njoj može izgledati fantastično, onda je to mlada glumica koja već neko vrijeme ima status modne ikone, piše Zadovoljna.hr.

Glumica i njen stilista Law Roach promociju naučnofantastičnog epa u kojem ona igra glavnu ulogu iskoristili su kao platformu za nošenje radova dizajnera koji razmišljaju izvan okvira.

Skulpturalna bijela haljina koju je odabrala za tu priliku pravi je podvig u modnom inženjerstvu, a dizajner Pieter Mulier prilikom njenog kreiranja bio je inspirisan - krugom.

Haljina izrađena od merino vune obavija se oko glumičinog tijela. I dok gornji dio haljine čini spirala bez rukava, donji je dio suknja asimetričnog kroja, iza duža, naprijed kraća, s visokim prorezom koji otkriva noge, ali i bijele salonke koje je glumica nosila.

Ostatak glumičinog izdanja bio je jednostavan. Kosu je oblikovala u punđu, a od nakita je nosila samo prsten.

Zendaja često bira zanosne kreacije, prošle godine se pojavila u predivnoj roze haljini.

Još jednu od njih vidjeli smo i prije dvije godine kada je privlačila poglede na dodjeli Oskara. Tada je nosila kreaciju brenda Valentino i blistala u srebrnoj maksi suknji i svilenoj bluzi do iznad pupka.

Bonus video: