Crnogorska dizajnerka Nada Koljenšić nagrađena u Rumuniji

Ona se prije nekoliko dana uspješno predstavila na manifestaciji Kasta Morelli Fashion Week
218 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2016. 17:46h

Crnogorska dizajnerka Nada Koljenšić nagrađena je u Rumuniji za liniju “Divine”, koju čine večernje toalete bogatog kolorita.

Ona se prije nekoliko dana uspješno predstavila na manifestaciji Kasta Morelli Fashion Week.

Kako je dizajnerka kazala Vijestima, od njenog učešća na nedjelji mode u Bukureštu 2014, iz Rumunije je konstantno dobijala pozive, ali se nije odazivala jer nije imala spremnu kolekciju.

“Ovoga puta su bili toliko uporni da prosto nijesam mogla odbiti, a imala sam spremnu novu kolekciju i odlučila sam da odem. Provela sam predivna tri dana u gradu Jašiju, koji je pravi raj za oči kada je u pitanju arhitektura”, kazala je Koljenšić, koja se u Crnu Goru vratila sa priznanjem za kreativnost u dizajnu.

“Rekli su mi da će biti i dodjele nagrada, ali sam računala da je to za njihove dizajnere. Nisam ni pomislila da bih među njima mogla biti i ja. Samo 10 minuta prije dodjele ovog divnog priznanja, rekli su mi da se primaknem izlazu za scenu da bih primila nagradu za ,,Creativity in Fashion Design Art”. Bila sam veoma iznenađena i ponosna, pogotovo kad su mi rekli da su tako odlučili njihovi modni kritičari”, ispričala je Koljenšić, dodajući: “Ova mi nagrada mi jako puno znači jer se moj rad kao drugačiji, pogotovo jer sve svoje modele krojim, šijem i ušivam sama”.

Kolekciju Divine u četvrtak veče vidjela je i podgorička publika u završnici druge večeri crnogorske nedjelje mode.

Galerija

Bonus video: