Upoznajte svijet iznad duge Kamil Šarijer

Kamil Šarijer preselila se u London da bi ganjala svoju pravnu karijeru, ne sumnjajući da će jednog dana imati svoj modni blog u kojem će konačno moći da oživi svoju kreativnost potisnutu obavezama koje su joj nametnuli roditelji
70 pregleda 2 komentar(a)
Kamil Šarijer, Foto: Instagram
Kamil Šarijer, Foto: Instagram
Ažurirano: 26.11.2018. 12:46h

Iako se preselila u London, njenim venama i dalje teče francuska krv koja se umnogome ogleda u njenom ležernom stilu.

Neobičan ulični stil, uvrstio je u listu 500 najuticajnijih ljudi svjetske modne scene omogućiši joj kolaboraciju sa svetskim poznatim brendovima kao sto su Chloe, Mango, H&M, Tommy Hilfiger i Harrods.

Kamil Šarijer dolazi iz porodice intelektualaca koji su uticali na njen izbor prilikom upisa na fakultet, pa je umjesto mode koja je oduvijek bila njena strast, upisala ne baš tako kreativno pravo koje je uspješno završila na prestižnom univerzitetu Paris Nanterre University.

U London je došla sa namjerom da se posveti svojoj pravnoj karijeri, ali je ubrzo odustala oformivši svoj pararelni univerzum "Iznad duge" (kako se i zove njen blog), koji je kako i sama kaže bijeg od stvarnosti u kojem konačno može biti to što jeste.

U početku su dominirale nobavezne kombinacije sa motivima dječačkog u sebi, majice sa prugicama, dobar par farmerki i nešto ležerniji blejzeri skoro uvijek dva broja veći, a onda su nastupile nešto ženstvenije kobinacije, uvijek uz pečat šarmatne Parižanke što Kamil i jeste.

Željela je da pomjeri granice kada je njen stil u pitanju i upravo zbog toga odlučila se za London, u kojem niko ne mari za druge, dok bi se u Parizu osjećala kao buntovnik.

Vjerna je prepoznatljivom koloritu u kojem se ne odmiče mnogo od bijele crne i tamnoplave, koji rado upotpunjuje sa zlatnim naušnicama ili orglicom, a frizura je obično uvijek razbarušena tako da podsjeća na djevojku koja ne troši mnogo vremena na razmišljanja šta obući i nikada ne češlja kosu.

Sudar pariske jednostavnosti i londonskog luksuznog načina odijevanja koji će ostaviti dojam da se niste pretjerano trudili jeste ono što Kamil čini djevojkom od čije pojave definitivno nećete ostati ravnodušni.

Brown in town @mango #mangogirls #mango ?: @morganelay #ad

A post shared by Camille Charriere (@camillecharriere) on

Bonus video: