Prva pratilja Mis CG: Svjesna sam svojih kvaliteta

Keković je istakla da je veoma zadovoljna drugom pozicijom, pošto je dobila priliku da učestvuje na izboru iza kojeg stoji Donald Tramp
481 pregleda 21 komentar(a)
Katarina Keković, Foto: MIKO
Katarina Keković, Foto: MIKO
Ažurirano: 29.09.2015. 18:40h

Podgoričanka rođena na Cetinju, Katarina Keković, nedavno je osvojila titulu prve pratilje mis Crne Gore, pa će za godinu dana na svjetskom izboru Miss Universe predstavljati svoju zemlju, a o tom takmičenju, sebi i planovima otkrila je nešto više u razgovoru za Vijesti.

Studentkinja međunarodne ekonomije na početku razgovora naglasila je da je na drugoj godini, ali i da pronalazi vrijeme i za druga interesovanja.

“Uključena sam i u razne vannastavne aktivnosti, a profesori na fakultetu su svojim predavanjima uspjeli da me zainteresuju za preduzetništvo, što me je inspirisalo u tome da otvorim svoj mali biznis”, kaže 20-godišnja misica, koja takođe voli da pjeva i slika.

Kako kaže ima iskustva u modelingu, jer je nosila kreacije crnogorskih dizajnera na prošlom Montenegro Fashion Weeku.

“Uvijek sam bila zainteresovana za to, ali sam se tek ove godine ohrabrila da se prijavim na izbor za mis. Ne poistovjećujem modeling i izbor za mis, jer smatram da svaki plasman na tom takmičenju može otvoriti mnoga vrata i tako mi pomoći u drugim stvarima kojima planiram da se bavim u budućnosti”, pojašnjava ona.

“Recimo, ako bih odlučila da snimim etno pjesmu ili nešto slično, ovaj izbor i plasman bi mi otvorili vrata i pomogli mi da se predstavim u najboljem svjetlu”, dodaje Keković, koja sigurno neće morati da razmišlja kako će se predstaviti u posebnoj kategoriji “talenata” na izboru za Mis univerzuma.

“Definitivno sam spremna, ali svakako imam godinu dana da se pripremim i fizički i psihički, jer imam puno obaveza na fakultetu. Mislila sam da improvizujem kada je u pitanju taj nastup, ali neka za sada ostane tajna šta planiram. Sigurno će biti nešto jedinstveno i nešto što tamo sigurno niko neće uraditi”, nagovijestila je ona.

Keković je istakla da je veoma zadovoljna drugom pozicijom, pošto je dobila priliku da učestvuje na izboru iza kojeg stoji Donald Tramp.

“To takmičenje je po meni prestižnije od izbora za Miss World. Jedva čekam da idem na Mis univerzuma, a i mislim da je destinacija bolja, jer se održava u Americi”, ispričala je ona.

Njen talenat došao je do izražaja i na crnogorskom izboru, jer je imala tu čast da ga otvori pjesmom.

“Ja sam bila ta koja je probijala led. Prvo sam izašla i otpjevala pjesmu 'Još ne sviće rujna zora', a onda je najavljen defile u vjenčanicama i ponovo sam prva izašla, a tako je bilo i tokom predstavljanja u kupaćim kostimima i u haljinama Sanje Bobar”, prisjetila se Keković, koja je priznala da se nadala lenti.

“Iskreno, očekivala sam ulazak u top tri, jer smatram da djevojka koja predstavlja Crnu Goru ne treba da bude samo lijepa, već da ima i unutrašnje osobine. Ljepota ne mora biti samo slijepa ulica, već kad djevojka ima prave vrijednosti, to može biti i pravi put”, tvrdi ona i dodaje da su za nju najbitnije vrijednosti humanost, čovjekoljublje, ali i talenti...

“Sve to nosim sa sobom, pa nije samo ljepota u pitanju. Računala sam i na svoje talente i ponašanje i jednostavno su tamo pratili svaki moj korak, a i svjesna sam svojih kvaliteta”, zaključila je ona.

Unuka guslara voli etno muziku

“Pohađala sam školu pjevanja Marije Šerifović 'Vivo' i u okviru nje imala javne nastupe”, kaže Keković, koja posebnu ljubav gaji prema etno muzici.

“To je ljubav od malena, koju vjerovatno vučem i u genima, jer mi je djed narodni guslar, tako da to počinje od gusala, a završava se kod starih crnogorskih pjesama”, priča ona i dodaje da voli da slika, odnosno crta portrete.

“Talenat sam primijetila još kada sam bila mala. Pohađala sam časove crtanja, međutim to je sada samo hobi i vid relaksacije”, kazala je Keković.

Bonus video: