Rosi: Moje tijelo je ljepše i ja sam srećnija

“Jednom nedjeljno mažem kožu maslinovim uljem i šećerom. Svakog dana pojedem avokado, a konzumiram samo organsko meso i ribu”, kazala je ona, dodajući da da kondiciju održava hajkingom, jogom i vindsurfingom, ali i da joj je važno da ne pretjeruje sa treninzima
381 pregleda 0 komentar(a)
Jasmina Rosi (Novina)
Jasmina Rosi (Novina)
Ažurirano: 20.09.2015. 15:20h

Dok većina manekenki u kasnim dvadesetim razmišlja o penziji, Jasmina Rosi je u to vrijeme zakoračila u svijet modelinga. Sada, u 59. godini, ima dvoje unučadi, ali se i dalje bavi istim poslom.

Zahvaljujući mladalačkom izgledu i dalje je konkurencija decenijama mlađim djevojkama, a kako je kazala za “Sandej tajms” bolje se osjeća u svojoj koži nego kada je bila djevojka.

“Više mi se sviđa kako izgledam sada nego prije 20 godina. Moje tijelo je ljepše i ja sam srećnija”, izjavila je Rosi, koja još dobija unosne poslove u modelingu, a često joj je dužnost da se predstavi u bikiniju.

Ona je otkrila i da svoju ljepotu održava redovnim vježbanjem i organskom hranom.

“Jednom nedjeljno mažem kožu maslinovim uljem i šećerom. Svakog dana pojedem avokado, a konzumiram samo organsko meso i ribu”, kazala je ona, dodajući da da kondiciju održava hajkingom, jogom i vindsurfingom, ali i da joj je važno da ne pretjeruje sa treninzima. Ona izbjegava medicinske preparate i umjesto njih koristi prirodne lijekove.

Iako je rođena u Francuskoj 1955, odrasla je na Korzici, gdje je u kasnim dvadesetim počela da radi za brendove kao što su “Yves Saint Laurent”, “Hermes” i “Jil Sander”. Kasnije je posao odveo u Pariz i Južnu Afriku, a u Njujork je otišla u 45. kada je otkrila da je tamo veća tražnja za starijim modelima. Ubrzo je počela da radi reklame za velike kompanije poput “Mastercarda”. Božićna kampanja za “Marks&Spencer” 2012. joj je donijela internacionalnu slavu. Danas živi u Malibuu.

Jasmina, koja sebe na Instagramu opisuje kao internacionalnog modela i umjetničkog fotografa, redovno objavljuje selfije koji ističu njenu vanvremensku ljepotu.

Ipak, nisu svi njeni geni mladalački. Rosi otkriva da je počela da sijedi u dvanaestoj, a da je njena kosa postala potpuno siva još prije dvadesete.

“Nikada je nisam farbala, jer je ona moj prepoznatljivi znak”, otkriva Rosi, koja je jednom odbila globalnu kozmetičku kampanju pošto nije htjela da promijeni boju kose.

Bonus video: