Uvijek će biti onih koji osporavaju moj rad

201 pregleda 0 komentar(a)
Kristina Bekvalac, Foto: Miloš Nadaždin
Kristina Bekvalac, Foto: Miloš Nadaždin
Ažurirano: 30.10.2014. 21:08h

Srpska dizajnerka, Kristina Bekvalac jedna je od kreatora koji će na 14. Fashion Connectionu, koji će 5. novembra biti održan u podrumu vina “Šipčanilt”, predstaviti svoje modele. U razgovoru za “Vijesti”, ona je otkrila nešto više o kolekciji koja će premijemo biti predstavljena u Podgorici, učešću u rijaliti emisijama i tome koliko joj u promociji pomaže to što je njena sestra poznata.

“Naziv kolekcije je 'Don’t let the Dress Wear You'. Kao što i sam naziv kolekcije govori, inspiraciju sam pronašla u jakoj ženi sa stavom koja se ne plaši da pokaže svoju ženstvenost i koja umije da nosi haljinu, a ne haljina nju”, pojasnila je Bekvalac i otkrila koje je materijale je koristila.

“Materijali su rastegljivi i savršeno prate liniju tijela. Što se boja tiče, ima dosta jesenjih nijansi, ali uglavnom preovladavaju crna i bijela”, opisala je ona, dodajući da će podgorička publika vidjeti 15 modela.

Na pitanje da li su u pitanju kreacije za svakodnevne ili posebne prilike, "ona je objasnila:

„Modeli su namijenjeni ženi koja je sofisticirana, uspješna i senzualna, koja se dobro osjeća u svojoj koži, koja je spremna da istakne svoj seksipil i ljepotu. Ako bih morala da konkretizujem, to su svečanije večernje haljine", istakla je ona i otkrila da će nakon Podgorice kolekciju predstaviti u Beogradu i Novom Sadu.

Kristina, inače sestra pjevačice Nataše Bekvalac, ističe da „medijska eksponiranost sa sobom nosi i dobre i loše strane".

„Takođe, uvijek će biti onih kojima se dopada ono što radim, kao i onih koji će moj rad osporavati. Ponosna sam što sam uspjela da stvorim prepoznatljiv brend i što sam mjesto u modnoj industriji obezbijedila samo svojim radom, a ne kao sestra poznate pjevačice”, odgovorila je ona.

Ipak Bekvalac je i stilista svoje sestre, pa je otkrila da Nataša često promoviše njene haljine.

“Nataša je mlada i lijepa žena koja umije da iznese moje kreacije baš onako kako ih ja doživljavam ženstveno i senzualno. Baš zbog toga klijenti često traže iste haljine koje je ona nosila na nastupima", kazala je Bekvalac, koja se van krugova ljubitelja mode proslavila učešćem u rijalitiju „Survivor".

"To je bilo veliko životno iskustvo. Ipak ne bih ponovo prihvatila učešće u nekom rijalitiju zbog razdvojenosti od porodice, prvenstveno ćerke kojoj sam najpotrebnija", istalda je ona.

Majka djevojčice Petre, koja će uskoro napuniti pet godina, kaže da postoji vjerovatnoća da će nekada kreirati dječju kolekciju.

„Kreiranje odeće za djecu za mene predstavlja veliki izazov. Iako je Petra još mala, već sada se zna šta joj se dopada, a šta ne. S obzirom na to da planiram da kreiram odjeću i za djecu, Petra će svakako biti moja najveća inspiracija u tom poslu”, ispričala je Kristina, koja slobodno vrijeme koristi za putovanja, pa je otkrila i koje su joj omiljene destinacije.

"Svaka destinacija je priča za sebe i sa sobom nosi posebno iskustvo koje nas čini bogatijim. Pošto u posljednje vrijeme uglavnom putujem sa kćerkom i sestričinama, sada biram destinacije koje su prilagođene njihovom uzrastu. Svakako bih izdvojila Pariz i Diznilend gdje je njima, a moram reći i nama, bilo najzanimljivije”, ispričala je dizajnerka. M.H.

Uskoro 14. Fashion Connection

Modna manifestacija Fashion Connection, održaće se 5. novembra u Šipčaniku, podrumu vina “13. jul Plantaže”, a pored Bekvalac, kolekcije će predstaviti i kreatorke Biljana Tipsarević, Bojana Rosić i brend Sherri Hill. Srpska dizajnerka Biljana Tipsarević, prikazaće svoju kolekciju “Timeless Chic”, dok će se publici prvi put predstaviti Bojana Rosie Iz Bara.

Prisutni će imati priliku da pogledaju i posljednje modele sunčanih naočari “Optotim”; kao i nakit Esther Fine Jewelry.

Zaštitno lice 14. Fashion Connectiona je Ana Vukasović za frizuru i šminku su zaduženi tim Zorana Vukčevića, odnosno Ljubica Bulatović, a kreacije će nositi modeli iz Crne Gore i Srbije.

Bonus video: