Budva u znaku britanske mode: Sve spremno za reviju Vivijen Vestvud

Legendarna britanska dizajnerka neće doći u Crnu Goru, ali je tu kompletna njena ekipa
12 komentar(a)
Vivijen Vestvud, pres, Foto: Vuk Lajović
Vivijen Vestvud, pres, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.05.2014. 19:47h

Budva će u subotu veče biti u znaku britanske mode, a organizatori navode da je sve spremno za premijeru kreacija kultne modne bake Vivijen Vestvud. Revija “Sve je povezano” (Everything is Connected) je u 20.30 časova ispred zidina Starog grada, a karte i pozivnice, po riječima organizatora su razgrabljene.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare u hotelu Splendid, publika će uz kolekciju za proljeće/ljeto 2014, vidjeti i modele za narednu godinu, a Budva dobila čast da upravo u njoj oni dožive premijeru.

Legendarna britanska dizajnerka neće doći u Crnu Goru, saopšteno je, ali je tu kompletna njena ekipa, predvođena Brižit Steputis i Karlom D'Amariom.

Direktorka agencije Murano Montenegro koja organizuje reviju, Olivera Milačić navela je da će Budva imati priliku da vidi pravi modni spektakl, koji je i tehnički i organizaciono, višestruko bolji od prošlogodišnje revije italijanskog dizajnera Roberta Kavalija.

Zahvalivši se Opštini Budva i Turističkoj organizaciji Budve, te Boka grupi, bez čije pomoći revija ne bi mogla biti organizovana, Milačićka je istakla da očekuje i dolazak velikog broja novinskih ekipa, kako iz regiona tako i iz Evrope. Maja Rašković iz TO Budve istakla je da revija Vestvud u predsezoni, osim turističkog, ima mnogo veći promotivni efekat, jer će ovaj grad večeras postati modni centar. Organizaciju spektakla lično je pozdravio i Džon Kenedi ispred Boka grupe.

Konferencija za novinare imala je i organizacijski propust, jer novinarima nije bio obezbijeđen prevod sa engleskog jezika.

Veliki montažni šator već je podignut ispred Starog grada, a dobiti ulaznicu za ovaj glamurozni događaj postala je stvar prestiža.

Organizatori su najavljivali i reviju srpskog dizajnera Marka Mitanovskog na kojoj će gostovati Severina, što se neće desiti jer se tim britanske kreatorke nije složio s takvim planom. Ipak, hrvatska zvijezda će prisustvovati spektaklu u subotu.

Reviju Vivijen Vestvud Opština Budva je finansirala sa 50 hiljada, a TO sa 20 hiljada eura.

Bonus video: