Lepršave i vedre kreacije

„Ovu liniju je trebalo da predstavim početkom ljeta, kako i priliči, da se najavi sezona, ali kiša nas je omela, pa onda praznici, pa smo je pomjerili za 21. jul“, ispričala je Banović Džuver, koja će u okviru kolekcije predstaviti i tašne i šešire koje je dizajnirala
99 pregleda 0 komentar(a)
Marina Banović Džuver, Foto: Zoran Đurić
Marina Banović Džuver, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.07.2018. 10:28h

Crnogorska dizajnerka, Marina Banović Džuver, predstaviće novu ljetnju kolekciju na plaži Waikiki u Seljanovu u Tivtu 21. jula sa početkom u 21 sat, a kako kaže za „Vijesti“, u pitanju je nastavak prošlogodišnje linije koja je predstavljena na istom mjestu.

„Kolekcija pripada katogoriji ‘cruise’, odnosno ‘resort’, a ja sam je i nazvala ‘Waikiki Resort’. Rađena je od prirodnih materijala, lepršavih, vedrih boja, svijetlih naravno, jer je ljetnja linija. Gledala sam i da gramaža tih tkanina bude adekvatna, jer živimo u takvom podneblju i klijenti su obično zainteresovani da ta odjeća bude namjenska za ovo doba godine“, pojasnila je ona, dodajući da je za nju već postalo tradicionalno da u Tivtu predstavlja takve kolekcije.

„Ovu liniju je trebalo da predstavim početkom ljeta, kako i priliči, da se najavi sezona, ali kiša nas je omela, pa onda praznici, pa smo je pomjerili za 21. jul“, ispričala je Banović Džuver, koja će u okviru kolekcije predstaviti i tašne i šešire koje je dizajnirala.

„Pored mene svoje kupaće kostime predstaviće Marija Šćekić, takođe su autorski i ručno rađeni, kao i moje haljine. Negdje volim da svi moji saradnici budu ljudi koji slično razmišljaju kao ja“, dodaje modna kreatorka.

Banović Džuver je u okviru proljećnog Fashion Weeka u Podgorici predstavila kolekciju inspirisanu Kinom, a tada je najavila da će do kraja godine predstaviti još dvije – ljetnju „Waikiki Resort“ i liniju koja će, kako je kazala, biti prava staropodgorička priča, a koja će nositi naziv „Poljem se vija oj zor delija“.

U muzičkom dijelu biće održana promocija spota grupe ‘Kuba’ za pjesmu ‘Kari Šabanovi’ za koju je muziku uradio kantautor Slobo Kovačević, aranžman i obradu Marko Kovačević, a autor teksta je Aleksandar Leso Ivanović. Poslije promocije, u okviru događaja će nastupiti i Danijel Alibabić.

Bonus video: