Povratak jednodjelnog kostima: Modeli koji laskaju tijelu

Donedavno smo ih smatrali nepoželjnima, a onda su se polako uvukli u naše ormare...
121 pregleda 0 komentar(a)
jednodjelni kupaći kostim, Foto: Shutterstock
jednodjelni kupaći kostim, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.05.2018. 08:02h

I sada im više ne možemo odoljeti - jednodjelni kupaći kostimi postali su jednako poželjni kao i bikiniji proteklih nekoliko sezona. U dizajnerskoj i high street ponudi zaista se mogu pronaći modeli za svačiji ukus - i još bitnije - i za svaku figuru, a osim toga, ovakvi kupaći kostimi uživaju veliku popularnost zbog toga što laskaju figuri, piše buro24/7.

Djevojke koje žele vizuelno da produže noge, odabraće modele nalik onima iz 90-ih godina, s visoko rezanim donjim dijelom, dok će one koje skrivaju nedostatke u području stomaka odabrati modele s dubokim V-izrezom, koji će privući pažnju na dekolte. Mršavice će se odlučiti za kostime sa prorezima na trbuhu, ukrašenima čvorovima i mašnama od tkanine te one na vezanje sa strane, koji više otkrivaju nego skrivaju.

Mogu se pronaći i nezaobilazni tačkasti modeli, a romantičarkama će se posebno svidjeti kupaći kostimi s volanima. Ove sezone popularni su i kostimi sa kaišem u struku, kakve su predstavili brendovi o kojima smo već pisali.

Ponuda jednodjelnih kupaćih kostima kreće se od sasvim bazičnih i klasičnih modela u jednoj boji, koji nemaju previše detalja i lijepo oblikuju figuru, pa sve do pravih statement primjeraka, koji osvajaju bojom, uzorkom ili detaljima kao što su vezice, ukrasno prstenje, volani, vezice i cvjetne aplikacije. Na jednodjelne kostime ponovno se vraćaju i tipični mornarski uzorci poput prugica, a među jarkim bojama ovih kostima definitivno vladaju žuta, crvena i zelena.

Bonus video: